Događanja u Prelogu do 11. rujna 2019.

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 8.9.2019., NEDJELJA U 18 SATI

  • Angry Birds Film 2 (The Angry Birds Movie 2)

Animirani; Uloge/Glasovi: Luka Bulić, Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Goran Navojec

Najdraži neprijatelji ljute ptice i zelene svinje vraćaju se u nastavku animiranog hita iz 2016. godine – Angry birds film 2. Ovog puta neprijateljstvo između ptica i svinja se, pod utjecajem novih okolnosti, mijenja iz temelja. S pojavom nove prijetnje koja dovodi u opasnost i ptice i svinje, naši poznati likovi moraju oformiti svima neugodan savez. Crveni, Žuti, Bomba i Veli Orao regrutiraju Sonju, sestru od Žutog, i formiraju savez sa svinjama Leonardom, njegovom pomoćnicom Nives i svinjom-hakerom Gojkom kako bi uspostavili krhko primirje i formirali nevjerojatni super tim koji će spasiti njihove domove.

  • 8.9.2019., NEDJELJA U 20 SATI

  • Ono: Drugo poglavlje (It Chapter Two)

Horor, triler; Uloge: James McAvoy, Jessica Chastain, Bill Skarsgard

Hvaljeni hit ONO iz 2017. pomeo je kino blagajne i zaradio više od 700 milijuna dolara diljem svijeta, redefinirao žanr, postao dio opće kulture i postao horor film s najvećom zaradom u povijesti. Kako se zlo ponovno vraća svakih 27 godina u grad Derry, Main, ONO DRUGO POGLAVLJE spaja likove koji su otišli svojim putem nakon gotovo tri desetljeća. Bill Skarsgard reprizira svoju ulogu Pennywisea, kao i mladi članovi Kluba Gubitnika: Jaeden Martell, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Jeremy Ray Taylor, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer i Wyatt Oleff. U ovom filmu gledamo i jaka glumačka pojačanja kao što su James McAvoy, Jessica Chastain, Bill Hader, Jay Ryan, Isaiah Mustafa, James Ransone i Andy Bean, u ulogama odraslih verzija članova Kluba. Muschietti režira film prema scenariju Garyja Daubermana (“ONO,” “Annabelle: Početak”), temeljeno na kultnoj knjizi IT, Stephena Kinga.

DOGAĐANJA

  • 7.9.2019., SUBOTA U 18,00 SATI, „KAZALIŠNI SUSRETI NA SJEVERU“

Ovog će se vikenda, u subotu 7. rujna, u Domu kulture Grada Preloga, predstaviti kazališni amateri našeg kraja. Naziv ovog zanimljivog programa je „Kazališni susreti na sjeveru – Prelog 2019.“, a zajednički ga orgraniziraju Priločka amaterska scena, Dom kulture Grada Preloga, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Na pozornici Doma kulture, predstavit će se Glumačka družina „Komedijaši“ iz Stažnjevca, sa predstavom Marine Đurasek „Nekad brak, danas mrak“, Dramska sekcija ŠKD-a Sv. Petar Brezno, sa predstavom Sare Kolar „Sveta Štefa“ te domaća ekipa Priločke amaterske scene sa predstavom Božidara Glavine „Glumci“. Organizatori najavljuju i gosta iznenađenja, a program u Domu kulture Grada Preloga započinje u 18,00 sati. Ulaz je slobodan.

  • 8.9.2019., OBILJEŽAVANJE BLAGDANA MALE GOSPE U HEMUŠEVCU

U nedjelju, 8. rujna, svečano će se u Hemuševcu obilježiti blagdan Male Gospe. U Hemuševcu je kapela posvećena uznesenju Bl. Djevice Marije, podignuta 1900. godine. Hemuševec tako, kao blagdan svog mjesnog proštenja, slavi blagdan Male Gospe. Po kalendaru blagdan Male Gospe je uvijek 8. rujna. Zove se tako, budući da se slavi “mala Marija”, spomendan Marijina rođenja, za razliku od “Velike Gospe”, blagdana Marijina uznesenja na nebo, 15. kolovoza. Misna će se slavlja održati u 7,30 sati (za bolesne i pokojne sela Hemuševec), 10,30 sati (na čast Blaženoj Djevici Mariji) te u 15,00 sati (večernja misa).

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*