Događanja u Prelogu do 12. prosinca 2018.

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

 • 8.12.2018., SUBOTA U 17 SATI

 • Asterix: Tajna čarobnog napitka (Asterix: The Secret of the Magic Potion)

Animirani; Uloge/Glasovi: Mario Petreković, Baby Dooks, Pero Juričić, Željko Duvnjak, Duško Valentić

Na filmska se platna vraćaju Asterix i Obelix, dva najveća strip junaka i galska heroja, koji donose prepoznatljiv humor u kojem će uživati i klinci i odrasli. Tajna čarobnog napitka je nova filmska adaptacija o pustolovinama nepobjedivih junaka koji pred veliko platno dovode cijelu obitelj. U ovoj priči Čudomix odlučuje da je vrijeme za osiguranje budućnosti sela te zajedno s Asterixom i  Obelixom  kreće u potragu za mladim druidom  kojemu može prenijeti tajnu o čarobnom napitku koji osigurava trajnu zaštitu.

 • 8.12.2018., SUBOTA U 19 SATI

 • Creed 2 (Creed 2)

Drama, sportski; Uloge: Sylvester Stallone, Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Dolph Lundgren

Michael B. Jordan i Sylvester Stallone reprizirat će svoje uloge kao Adonis Creed i Rocky Balboa. Creed II nastavak je Rocky sage i nastavak filma Creed: Legenda je rođena iz 2015. godine koji je zaradio preko 170 milijuna dolara na kino blagajnama širom svijeta. Adonis Creed će morati uskladiti život između osobnih obveza i priprema za sljedeću veliku borbu. Suočavanje s protivnikom svoje obitelji samo ga još više motivira za borbu u ringu. Rocky i Adonis suočit će se sa svojim zajedničkim nasljeđem i shvatiti da ništa nije važnije od obitelji. Creed II će nam pokazati što nas to čini prvacima, i da zapamtimo jednu stvar –  bez obzira gdje se nalazimo, ne možemo pobjeći od svoje prošlosti.

DOM KULTURE

 • 9.12.2018., NEDJELJA U 17,00, „ROĐENDANSKA RAPSODIJA“, KONCERT POVODOM 5. GODINA RADA PJEVAČKOG ZBORA GRADA PRELOGA

Koncertom u Domu kulture Grada Preloga, pet uspješnih godina rada proslavit će Pjevački zbor Grada Preloga. Ovaj zbor danas vodi profesorica Jasmina Malek Križanec. Uz brojne nastupe u Prelogu i Međimurskoj županiji te širom Hrvatske ponosne su i na svoj tradicionalan koncert „Prelog svojim ženama“, kojim se u Prelogu posljednjih nekoliko godina obilježava Međunarodni dan žena. Koncert je na rasporedu u nedjelju, 9. prosinca 2018. godine, s početkom u 17 sati. Pjevački zbor Grada Preloga, najavljuje niz prekrasnih pjesama u njihovoj izvedbi, uz nekoliko gostiju iznenađanja.

 • 11.12.2018., UTORAK U 19,00, BOŽIĆNA PRIČA „VOL I MAGARAC“ KAZALIŠTA OBERON

Vol i Magarac je priča o dva prijatelja iz Betlehema. U zimskoj noći Vol se vraća u staju i nakon teškog i napornog dana želi samo jedno: jesti – ali u njegovim jaslama leži djetešce, a on ne može do svoje hrane! Dijete još i plače! Što da radi?! Gdje je Magarac? On nikada nije tu kada ga Vol treba, a kada se pojavi obojica ne znaju što i kamo s malim „Mesiasom“ kojeg vani traže vojnici kralja Heroda i trojica čudnih muškaraca koji su sljedili zvijezdu. Magarac misli da je dijete Isus dok Vol sumnja u to. Roditelja mu nema. Dijete i dalje plače, gladno je… Što mala djeca jedu, pitaju se. Mlijeko! Slijedi potraga za mlijekom i hranjenje nejakog djeteta. Na posljetku obojica odluče preuzeti brigu nad njime podjelom uloga zamjenskih roditelja sve dok se pravi roditelji, Josip i Metilda, ili tako nekako – ne vrate iz kupovine. U predstavi Norberta Ebela, u glavnim su ulogama Adam Končić i Fabijan Pavao Medvešek. Predstava je na rasporedu u utorak, 11. prosinca, s početkom u 19 sati.

DOGAĐANJA

 • 5.12.2018., SUBOTA U 17,30, DOČEK SV. NIKOLE U ŽUPNOJ CRKVI SVETOG JAKOBA

Sveti Nikola svetac je Katoličke crkve i priča o njemu vezana je uz crkvu. Upravo u Župnoj crkvi sv. Jakoba priredit će se doček Svetom Nikoli. Dočekat će ga mališani uz molitvu i pjesmu, a on će se odužiti malim poklonima. Tijekom svog života, Nikola se susretao s brojnim putnicima, trgovcima, moreplovcima i siromašnima. Upravo je njima i posvećivao najviše pažnje i darivao ih. Zaštitništvo sv. Nikole razlikuje se od mjesta do mjesta, a najčešće se spominju: djeca, siromašni, moreplovci i brodovi, trgovci, kradljivci pokajnici i prostitutke, pa čak i pekari, parfumeri i zalagaoničari. U prigodnom programu će sudjelovati Dramska skupina Misijske zajednice „Sv. Male Terezije“ te mali pjevači Ribari sv. Jakoba.

 • 8.12.2018., SUBOTA U 17,30, PALJENJE II. ADVENTSKE SVIJEĆE

Već nekoliko godina unazad vjernici Župe sv. Jakoba pale svijeće na adventskom vijencu na Trgu svetog Jakoba. Program se sastoji od molitve, pjesme i meditacije, a svijeće će svake subote, u večernjim satima, paliti predstavnici Grada Preloga i Župnog pastoralnog vijeća Župe sv. Jakoba.

 • 10.12.2018., PONEDJELJAK U 18 SATI, JAVNA TRIBINA O GOSPODARENJU OTPADOM

Grad Prelog, u suradnji sa svojim partnerima u projektu, općinama Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Sveta Marija, Goričan, Donji Kraljevec, Belica, Dekanovec, Domašinec, Martijanec, Podturen i Pribislavec krenuo je u projekt “NE DVOJI NEGO SMEĆE ODVOJI !”. Radi se o programu izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom, jedinice lokalne samouprave dužne su na svojim područjima provoditi izobrazno – informativne aktivnosti, a kroz ovaj poziv za to su im osigurana i značajna EU sredstva. Ministarstvo je gradovima i općinama osiguralo ukupno 47,2 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za provedbu edukativnih programa. Sredstva su osigurana kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. U sklopu projekta održat će se javne tribine o gospodarenju otpadom u 13 jedinica lokalne samouprave. Za Grad Prelog, Javna tribina o gospodarenju otpadom, održat će se u ponedjeljak, 10. prosinca, u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga. Na tribini ćete moći doznati sve o gospodarenju otpadom, od zakonodavnog okvira, načina gospodarenja otpadom, obavezama JLS, postignutim rezultatima, građevinama za gospodarenje otpadom, načinima formiranja cijena. Kroz raspravu i pitanja moći će se razjasniti sve nejasnoće.

DAN GRADA PRELOGA

 • 7. 12.2018., ČETVRTAK I PETAK, PROSLAVA DANA GRADA PRELOGA

Ime Preloga prvi se put u pisanom obliku spominje 1264. godine, u povelji bana Rolanda od Ratolda. U spomen na to prvo spominjanje imena, Preložani svake godine 6. prosinca obilježavaju Dan grada.

7. prosinca 2018. – PETAK – PROSLAVA DANA GRADA PRELOGA

 • 09.00. – 13.00. Druženje u centru Preloga (Trg sv. Jakoba) za sve građane uz kobasice i kuhano vino

 • 15.30. Otvorenje Turističkog ureda Prelog

 • 15.45. Otvorenje izložbe fotografija Zrinske garde Čakovec i izložbe karikatura Ivana Haramije Hansa

 • 16.30. Sveta misa povodom Dana Grada Preloga u Župnoj crkvi sv. Jakoba

 • 17.45. Polaganje vijenaca i paljenja svijeća na Spomen ploču znamenitim Hrvatima priločke Župe/Prijavak Zrinske Garde Čakovec

 • 18.00. Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Preloga u Domu kulture Grada Preloga

(žs)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*