medjimurjepress@gmail.com

Događanja u Prelogu do 12. veljače 2020.

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

8. i 9.2.2020., SUBOTA I NEDJELJA U 17 SATI

  • Everest: Mladi Jeti (Abominable)

Animirani; Uloge/Glasovi: Amanda Prenkaj, Mateo Videk, Adrijan Popović, Jasna Bilušić, Goran Malus, Branka Cvitković, Csilla Barath Bastajić

Kada se tinejdžerka Yi susreće s mladim Jetijem na krovu svoje zgrade u Šangaju, ona i njezini nestašni prijatelji, Jin i Peng upuštaju se u epsku potragu da ponovno ujedinite čarobno stvorenje sa svojom obitelji na najvišoj točki na Zemlji. Ali troje prijatelja morat će ostati jedan korak ispred Burnisha, bogatog čovjeka koji želi uhvatiti Jetija, i zoologa dr. Zare kako bi pomogli Everestu da se vrati kući. Da li će se Everest uspjeti vratiti kući, provjerite u kinu Doma kulture.

  • 8. i 9.2.2020., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI

  • 1917 (1917)

Ratna drama; Uloge: Andrew Scott, Benedict Cumberbatch, Richard Madden, Colin Firth

Oscarom nagrađeni redatelj Sam Mendes, poznat po velikim hitovima poput Vrtloga života, Skyfall i Spectre, predstavlja spektakl o Prvom svjetskom ratu jednostavnog naziva 1917. Napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika, koji dobivaju naizgled nemoguću misiju. U utrci protiv vremena moraju prijeći neprijateljski teritorij i dostaviti poruku koja će zaustaviti ubojiti napad na stotine vojnika, koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice vojnika. Oscarovac Mendes u filmu prikazuje zaista fantastične, ali i zastrašujuće ratne scene nismo do sada imali prilike vidjeti na velikom platnu.

DOGAĐANJA

  • 8.2.2020., SUBOTA U 9,00 SATI, DOPUNSKA IZOBRAZBA O SIGURNOM RUKOVANJU I PRIMJENI PESTICIDA

Hrvatsko agronomsko društvo organizira dopunsku izobrazbu o sigurnom rukovanju i primjeni pesticida. Izobrazba će se održati u subotu, 8. veljače u prostoru Poduzetničkog centra Preloga, na adresi Hrupine 7b (Gospodarska zona Prelog Sjever). Početak izobrazbe je u 9,00 sati. Potrebna dokumentacija koju korisnik mora donijeti jest: preslika osobne iskaznice, preslika potvrde o položenom ispitu iz osnovne izobrazbe ili preslika iskaznice za sigurno rukovanje i primjenu pesticida, preslika svjedodžbe/diplome o stečenom obrazovanju, popunjena prijavnica za izobrazbu (u prilogu),  dokaz o uplati (kopija uplatnice ili potvrda o uplati preko internet bankarstva). Cijena dopunske izobrazbe je 200,00 kuna. Grad Prelog će sufinancirati izobrazbu sa 100,00 kuna za polaznike s područja Grada Preloga. U cijenu je uključeno 5 sati predavanja, ispit, potvrda o položenom ispitu i iskaznica. Uplatu izvršiti na IBAN: Hrvatsko agronomsko društvo: HR7923400091110023739. Sve informacije možete potražiti na broj telefona: 098/303-683.

  • 8.2.2020., SUBOTA U 16,30, PROGLAŠENJE NAJBOLJIH POLARNE KROS LIGE PRELOG

Ovog vikenda završava Polarna kros liga Prelog. Kao i proteklih nekoliko sezona, ovo popularno trkačko natjecanje organizirao je Biciklistički klub Prelog. Glavni cilj natjecanja je održavanje i podizanje kondicije za sljedeću biciklističku ili trkačku sezonu. Liga se održavala svake subote, s početkom u 15,00 sati u deset kola, a  završava u subotu, 8. veljače 2020. godine. Trčalo se nasipom HE Dubrava, a start i cilj bio je kod mostića preko odvodnog kanala nasuprot DG Sporta u Prelogu. Posljednje kolo biti će revijalno i nakon njega će biti  podijeljene nagrade najboljima. Troje najboljih u svakoj kategoriji osvaja medalje, a svi oni koji su odradili minimalno pet kola dobit će na poklon majicu. Početak svečanosti proglašenja, kojom će se označiti završetak ovogodišnje Polarne kros lige, je u 16,30, a svečanost će se održati u Sportskoj dvorani Sportsko rekreacijskog centra DG Sport.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*