Događanja u Prelogu do 23. siječnja

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 19. I 20.1.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 17 SATI
  • Mala gospođica Dolittle (Little Miss Dolittle)

Obiteljski, komedija; Uloge/Glasovi: Tomislav Jurčec, Luna Lastrić, Dražen Bratulić

11-godišnja Liliane „Lilli“ može pričati sa životinjama! Ovo je tajna koju nitko ne bi trebao znati osim njenih roditelja. Njen posebni talent prouzrokovao je dovoljno problema u prošlosti i zbog njega se obitelj mora opet preseliti. Lilli obećaje da će svoju tajnu držati za sebe kad dosele u novi dom, no taj se plan malo promijeni nakon što otkrije da je zli kradljivac životinja ukrao bebu slona Ronnija iz lokalnog zoološkog vrta. Zajedno s prijateljem Jessom, Lilli započinje uzbudljivu avanturu spašavanja Ronnija i ostalih životinja.

  • 19. I 20.1.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI
  • Instant obitelj (Instant Family)

Komedija; Uloge: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner

Dirljiva, duhovita, topla i autentična priča nadahnuta stvarnim događajima iz života redatelja Seana Andersa. Instant obitelj je komedija koja će vas nasmijati, dirnuti, iznenaditi, izazvati suze, zavući vam se pod kožu i o njoj dugo nećete moći prestati misliti. Kada Pete (Mark Wahlberg) i Ellie (Rose Byrne) odluče zasnovati obitelj, krenu istraživati mogućnosti posvajanja. U domu za posvajanje upoznaju buntovnu 15-godišnju djevojku (Isabela Moner) i njezinog mlađeg brata i sestru te preko noći postaju peteročlana obitelj. Ova topla i emotivna filmska priča o paru čiji život kreće drugačijim tokom od trenutka kada usvoje troje djece je inspirirana stvarnim događajima. Uz Wahlberga i Byrne u filmu glume Octavia Spencer, Tig Notaro i Margo Martindale.

DOGAĐANJA

  • 19.1.2019., SUBOTA, VINCEKOVO PO ŠTRIGOVSKIM BREGIMA

Turistička zajednica Grada Preloga poziva sve zainteresirane da se priključe ovogodišnjoj manifestaciji Vincekovo po štrigovskim bregima.  Svaki pravi vinogradar koji drži do sebe i svog truda, otputit će se za Vincekovo u gorice, svome vinogradu; vrijedi to i za vikendaše koji imaju tek brajdu. Sveti je Vinko danas, jedan od pet zapovijedanih vinogradarskih blagdana uz kojeg je i precizno propisan obred koji valja obaviti. Pa dakle, bez obzira na studen, dubok snijeg ili kadkad i raskvašenu zemlju, mora se doći do trsa; tu će gazda ritualno odrezati nekoliko, uglavnom tri grančice s tri pupa, koje će potom staviti negdje u kući uz prozor da bi se nagađalo, kad grančice potjeraju, kakva će biti godina. Obilježavanje Vincekova održava se u subotu, 19. siječnja 2019. godine. Sve kreće iz Štrigove, a autobus iz Preloga kreće u 8,00 sati! Prodaja bonova je od 09:00 sati (50 kn bon: 4 x piće, 1 x hrana), a start je u 10:00 sati. Iz centra Štrigove kreće se prema Vinariji Raus, nakon toga je na redu Vinarija Preiner, pa OPG Božić te posljednja stanica, Vinarija Novak Danice i Borisa. Za sve koji kupe bon osigurana je hrana na samom završetku u ugostiteljskom objektu u centru Štrigove. Završetak se očekuje oko 16 sati. Tijekom cijelog puta pratit će Vas već dobro znani bend koji će se pobrinuti za veselu atmosferu. Turistička zajednica Grada Preloga osigurava besplatni prijevoz. Prijavite se do srijede, 16. siječnja na broj telefona 040/638-694 ili u uredu Turističke zajednice Grada Preloga, Glavna 35.  

  • 19. I 20.1.2019., SUBOTA I NEDJELJA, FESTIVAL NOGOMETA U PRELOGU

Najveći turnir za mlađe dobne kategorije u ovom kraju Hrvatske igra se ove godine u Prelogu. Preko stotinu ekipa prijavljeno je za turnir Nogometnog kluba Mladost Komet, koji će se igrati u dvije dvorane, dvorani Osnovne škole Prelog te dvorani Sportsko rekreacijskog centra DG Sport u Prelogu. Predstojećeg će vikenda, 19. i 20. siječnja, Nogometni klub Mladost Komet ugostiti u Prelogu preko tisuću malih nogometaša, na turniru mlađih dobnih kategorija. Igra se u šest kategorija, od najmanjih šestogodišnjaka pa do ekipa u kategoriji U14. Prijavljene su ekipe iz Međimurske, Varaždinske, Koprivničko križevačke, Krapinsko zagorske županije te iz Zagreba. Igra se prema sljedećem rasporedu:

Pozivaju se svi ljubitelji nogometa da pogledaju male nogometaše i uživaju u dobrom društvu i dobrom nogometu. Za sve posjetitelje Nogometni klub Mladost Komet priprema i tombolu. „Ovaj je turnir dokaz da dobro radimo s djecom. Naše su ekipe prošle sedamdeset raznih turnira kroz ovu zimu, pokušavamo uvijek biti dobri domaćini. Nadamo se da će sve proći u najboljem redu ovoga vikenda“, ističu iz Nogometnog kluba Mladost Komet Prelog.

NAJAVE

  • 1.2.2019., PETAK OD 18 SATI, NOĆ MUZEJA 2019.

U skladu s ovogodišnjom temom Noći muzeja “Muzeji- inovacije i digitalna budućnost”, Muzej Croata insulanus Grada Preloga kreće u korak s novim medijima i digitalnom stvarnošću, prenoseći kroz njih tradicionalne oblike likovnog izražavanja. Izabrana djela iz stalnog postava Muzeja biti će prezentirana kroz kompjuterske animacije. Posjetitelji će stoga moći razotkrivati stvaranje djela kroz suvremenu tehnologiju. Izložba “Eteralni kod” Hrvatskog društva likovnih umjetnika Međimurja nudi čitanje djela putem QR kodova. Na izložbi svoja djela predstavljaju: Aleksandar Tomulić, Andrej Zbašnik, Bojan Miljančić, Bojana Vojvodić, Dario Štokić, Dijana Iva Sesartić, Ivana Mrčela, Ivan Mesek, Kristina Pongrac, Petra Krpan i Jadranka Hlupić Dujmušić, Manuela Drk, Maura Batarilović,Marijan Crtalić, Smiljana Šafarić, Stjepan Jerković, Vedran Ivanković, Veljko Popović, Roko Štokić, Stela Horvat i Roberta Weissman Nagy. Prostorne instalacije prezentirati će varaždinska umjetnica Lila Herceg kroz samostalnu izložbu na 2. katu Muzeja. Uz izložbene programe, organiziran je glazbeni programi u kojem sudjeluju Tamara Korunek i Hrvoje Šenjug, te Lea Šprajc. Gastro kutak s prezentacijom međimurskog vina posjetitelji će moći pronaći u prizemlju muzeja. Posjetitelji će moći posjetiti Knjižnicu i čitaonicu Grada Preloga koja također nudi raznovrsni program.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*