medjimurjepress@gmail.com

Događanja u Prelogu do 27. veljače 2019.

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 23. I 24.2.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 17 SATI

  • Lego film 2 (The Lego Movie 2: The Second Part)

Animacija, avantura, komedija; Uloge/Glasovi: Mike Mitchell, Trisha Gum

Animirani film LEGO 2 radnju nastavlja na mjestu gdje je završio prvi film. Bricksburg je sada zastrašujuća poslijeapokaliptična pustoš u Mad Max stilu. Emmet je i dalje neizmjerno sretan kao i uvijek, ali kad zarobe Wyldstyle, mora se vratiti u stvarni svijet i spasiti je.

  • 23. I 24.2.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI

  • Alita: Anđeo borbe (Alita: Battle Angel)

Akcija, avantura, SF; Uloge: Rosa Salazar, Jennifer Connelly, Eiza González, Christoph Waltz

Radnja filma je smještena nekoliko stoljeća u budućnost, u gradu Iron City, u kojem napuštenu Alitu u besvjesnom stanju pronalazi suosjećajni cyber-liječnik Ido koji je dovodi u svoju kliniku. Kada se Alita probudi, ne sjeća se tko je, niti prepoznaje svijet u kojem se nalazi. Aliti je sve novo, svako iskustvo joj je prvo. Dok uči navigirati svojim novim životom i ulicama Iron Cityja, Iro je pokušava zaštititi od njezine misteriozne prošlosti, dok joj njezin novi prijatelj s ulice, Hugo, pokušava pomoći da se sjeti svoje prošlosti. Između njih dvoje se počne razvijati sve veća zaljubljenost, sve dok smrtonosne snage ne dođu po Alitu i krenu narušavati njezine novostečene odnose. Tada Alita otkriva da ima izvanredne borilačke sposobnosti koje može iskoristiti kako bi spasila svoje voljene. Odlučna da otkrije istinu o svom porijeklu, Alita kreće na put koji će je voditi u borbu protiv nepravdi ovog mračnog, korumpiranog svijeta.

DOGAĐANJA

  • 22.2.2019., PETAK U 19,00 SATI, 10. GODINA ROTARY KLUBA PRELOG

Deset godina postojanja, u petak 22. veljače, u Domu kulture Grada Preloga, s početkom u 19 sati, obilježit će Rotary klub Prelog. Rotarijanci iz Preloga u svojem djelovanju nastoje ispuniti ciljeve rotarijanstva. Rotary je međunarodno udruženje osoba iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuju humanim ciljevima,  cijene i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu, te šire dobru volju i razumijevanje u svijetu. U programu će sudjelovati, uz nekoliko mladih glazbenika, Mirko Švenda Žiga i Blanka Tkalčić.

  • 27.2.2019. , SRIJEDA U 19,00 SATI, TRIBINA INNER WHEEL KLUBA PRELOG

Inner Wheel klub Prelog poziva na tribinu “Udomiteljstvo i ostala prava iz Zakona o socijalnoj skrbi za društvene potrebe”. Tribina će se održati u srijedu, 27. veljače 2019. godine, u 19 sati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga. Predavači Centra za socijalnu skrb upoznat će sve zainteresirane sa udomiteljstvom kao oblikom izvaninstitucijskog oblika skrbi (cilj je informiranje javnosti o navedenom obliku skrbi i poticanje građanstva na bavljenje ovim plemenitim zanimanjem) te ostalim pravima iz Zakona o socijalnoj skrbi za pojedince i kućanstva koja ne mogu osigurati sredstva za osnovne životne potrebe, za stare i nemoćne osobe koje ne mogu skrbiti o svojim potrebama te za osobe s invaliditetom koje trebaju tuđu pomoć i njegu.

Predavači su Stručni tim za udomiteljstvo Centra za socijalnu skrb Čakovec, Stručni djelatnici Centra za socijalnu skrb Čakovec, Podružnica Prelog.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*