Događanja u Prelogu do 27. veljače 2019.

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 23. I 24.2.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 17 SATI

  • Lego film 2 (The Lego Movie 2: The Second Part)

Animacija, avantura, komedija; Uloge/Glasovi: Mike Mitchell, Trisha Gum

Animirani film LEGO 2 radnju nastavlja na mjestu gdje je završio prvi film. Bricksburg je sada zastrašujuća poslijeapokaliptična pustoš u Mad Max stilu. Emmet je i dalje neizmjerno sretan kao i uvijek, ali kad zarobe Wyldstyle, mora se vratiti u stvarni svijet i spasiti je.

  • 23. I 24.2.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI

  • Alita: Anđeo borbe (Alita: Battle Angel)

Akcija, avantura, SF; Uloge: Rosa Salazar, Jennifer Connelly, Eiza González, Christoph Waltz

Radnja filma je smještena nekoliko stoljeća u budućnost, u gradu Iron City, u kojem napuštenu Alitu u besvjesnom stanju pronalazi suosjećajni cyber-liječnik Ido koji je dovodi u svoju kliniku. Kada se Alita probudi, ne sjeća se tko je, niti prepoznaje svijet u kojem se nalazi. Aliti je sve novo, svako iskustvo joj je prvo. Dok uči navigirati svojim novim životom i ulicama Iron Cityja, Iro je pokušava zaštititi od njezine misteriozne prošlosti, dok joj njezin novi prijatelj s ulice, Hugo, pokušava pomoći da se sjeti svoje prošlosti. Između njih dvoje se počne razvijati sve veća zaljubljenost, sve dok smrtonosne snage ne dođu po Alitu i krenu narušavati njezine novostečene odnose. Tada Alita otkriva da ima izvanredne borilačke sposobnosti koje može iskoristiti kako bi spasila svoje voljene. Odlučna da otkrije istinu o svom porijeklu, Alita kreće na put koji će je voditi u borbu protiv nepravdi ovog mračnog, korumpiranog svijeta.

DOGAĐANJA

  • 22.2.2019., PETAK U 19,00 SATI, 10. GODINA ROTARY KLUBA PRELOG

Deset godina postojanja, u petak 22. veljače, u Domu kulture Grada Preloga, s početkom u 19 sati, obilježit će Rotary klub Prelog. Rotarijanci iz Preloga u svojem djelovanju nastoje ispuniti ciljeve rotarijanstva. Rotary je međunarodno udruženje osoba iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuju humanim ciljevima,  cijene i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu, te šire dobru volju i razumijevanje u svijetu. U programu će sudjelovati, uz nekoliko mladih glazbenika, Mirko Švenda Žiga i Blanka Tkalčić.

  • 27.2.2019. , SRIJEDA U 19,00 SATI, TRIBINA INNER WHEEL KLUBA PRELOG

Inner Wheel klub Prelog poziva na tribinu “Udomiteljstvo i ostala prava iz Zakona o socijalnoj skrbi za društvene potrebe”. Tribina će se održati u srijedu, 27. veljače 2019. godine, u 19 sati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga. Predavači Centra za socijalnu skrb upoznat će sve zainteresirane sa udomiteljstvom kao oblikom izvaninstitucijskog oblika skrbi (cilj je informiranje javnosti o navedenom obliku skrbi i poticanje građanstva na bavljenje ovim plemenitim zanimanjem) te ostalim pravima iz Zakona o socijalnoj skrbi za pojedince i kućanstva koja ne mogu osigurati sredstva za osnovne životne potrebe, za stare i nemoćne osobe koje ne mogu skrbiti o svojim potrebama te za osobe s invaliditetom koje trebaju tuđu pomoć i njegu.

Predavači su Stručni tim za udomiteljstvo Centra za socijalnu skrb Čakovec, Stručni djelatnici Centra za socijalnu skrb Čakovec, Podružnica Prelog.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*