Događanja u Prelogu do 29.08. 2018.

DOM KULTURE – FILMSKI POGRAM

  • 25. I 26.8.2018., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI

  • Petar Zecimir (Peter Rabbit)

Animacija, obiteljski, komedija; Uloge/Glasovi: Luka Bulić, Hana Hegedušić, Tihana Lazović, Dušan Bućan, Franjo Dijak

Animirano – igrani film Petar Zecimir priča nikad prije ispričanu priču o Petru Zecimiru koja počinje tako što Petar i njegova cijela obitelj preuzmu farmu starog gospodina Gregorca te ju počnu uništavati bacajući voće i povrće na sve strane i praveći nered. Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, koji je daleko bistriji i oštroumniji, za Petra to znači samo dodatni izazov, nikako prestanak zabave. Animirano-igrani film Petar Zecimir snimljen je prema istoimenoj seriji knjiga poznate engleske spisateljice Beatrix Potter. Knjige su postigle nevjerojatno veliki uspjeh i do danas su prevedene na 36 jezika te su, s preko 45 milijuna prodanih primjeraka, jedne od najprodavanijih knjiga svih vremena.

  • 25. I 26.8.2018., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI

  • Slender Man (Slender Man)

Akcija, triler; Uloge: Joey King, Annalise Basso, Javier Botet

Radnja filma odvija se u malom gradiću u Massachusettsu gdje četiri srednjoškolke izvode ritual s ciljem razotkrivanja opasnog Slender Mana. Kada jedna od njih misteriozno nestane, djevojke počinju sumnjati da se radi o još jednoj žrtvi upravo Slender Mana.

DOGAĐANJA

  • 20.8. DO 24.8.2018., TRINAESTI KARATE KAMP KARATE KLUBA MIHOVIL

Pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga grada Preloga, a u organizaciji Karate kluba Mihovil Prelog, 20., 22. i 24. kolovoza 2018. godine održat će se trinaesti ljetni kamp za karatiste pod već dobro poznatim motom „Jedan više na treningu, jedan manje na ulici.“ Sudjelovanje na kampu je besplatno i otvorenog tipa što znači da se mogu uključiti potencijalni karatisti stariji od osam godina kao i svi zainteresirani mališani kako bi se kvalitetno ispuhali prije početka školske godine i napunili baterije za nove radne pobjede. Uz podizanje natjecateljske forme karatista te svjesnosti o vođenju zdravog i aktivnog načina života, svrha okupljanja je i popularizacija karate sporta u Prelogu. Na kamp možete doći u ponedjeljak, srijedu i petak od 18 do 19 sati, a trenirat će se na vanjskim terenima i u dvorani Srednje škole Prelog. Kamp će voditi treneri: Miljenko Krušelj, nositelj crnog pojasa 4. dan, Nikola Markan, nositelj crnog pojasa 2. dan, Luka Marđetko, nositelj crnog pojasa 1. dan i Maja Šestak, nositeljica crnog pojasa 1. dan. Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 099/604-0298.

  • 27.8. DO 31.8. 2018., FILMSKA RADIONICA ZA DJECU I MLADE FROOOM!

Bacači sjenki i njihovi partneri (u Zagrebu, Pakracu, Rijeci, Koprivnici, Prelogu, Sinju, Karlovcu, Osijeku, Dugoj Resi, Komiži i Splitu) uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Hrvatskog audiovizualnog centra, Agencije za elektroničke medije, lokalnih samouprava (Zagreba, Rijeke, Preloga, Splita i Duge Rese) te ostalih Frooomom inspiriranih donatora, sponzora te zaklada i ove 2018. godine organiziraju edukativnu interdisciplinarnu školu o filmu FROOOM! u namjeri da ostvare vrhunsko obrazovanje i opismenjavanje djece i mladih te osiguraju visokokvalitetni kulturni, filmski i zabavni program! FROOOM! je namijenjen djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina (u početnoj radionici, a u višim razinama opismenjavanja do 16 godina).

FROOOM! nastavlja edukacijsku i umjetničku praksu po kojoj je naše djelovanje prepoznatljivo široj javnosti: od rada u lokalnoj zajednici, preko novomedijske i sudioničke izvedbene umjetnosti, do preispitivanja medija i izmještanja uvriježenih motrišta na obrazovanje, zabavu i izazove suvremenog društva. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma.

FROOOM! u trajanju od 35 školskih sati je zamišljen kao boravak od 9 do 15 (13)h i provodi se u radu s grupom do 16 sudionika. Uvidom u složeni proces nastajanja filmske umjetnosti, pružamo polaznicima osnove promišljanja filmske i vizualne kulture, pripremajući ih za primjenu dobivenih znanja s naglašenim autorskim principom te razvijajući tehničke, narativne i izvedbene kompetencije koje lako mogu primjeniti u ostalim životnim ili školskim aktivnostima.

U Prelogu će se radionice održati od 27. do 31. kolovoza – 2018.:

PRELOG – Gradska knjižnica Prelog, Glavna ulica 33 , 40323 Prelog

Program škole/radionica zamišljen je kao proces interakcija raznih umjetničkih ili kreativnih discipline kroz praktičan i zabavan rad. Na ovaj način djeca i mladi spontano i uspješno povezuju priče sa slikama, prostor sa zvukom, izrađene predmete s dramskom radnjom. Uz svakodnevne filmske projekcije, igru i dramske vježbe te kroz praktične zadatke snimanja i montiranja, djeca korak po korak ulaze u čaroban svijet filma i razvijaju dublje razumijevanje i povezanost filmskih tehnika i sadržaja.

Polaznicima je uvijek osiguran zdrav topli obrok (izbor između najmanje 3 menija) i napitci, kao i nužna sredstva za rad i bogat cjelodnevni boravak tijekom kojeg uče gledati, razumijeti i voljeti film. Svi polaznici također su dodatno osigurani od posljedica eventialne nezgode za vrijeme trajanja radionice.

Kontakti i dodatne informacije:

e-mail: frooom.filmskaradionica@gmail.com

Željka Novosel (koordinatorica projekta & PR projekta) – 099 / 344 45 15 (samo press)
Boris Bakal (osnivač i voditelj Frooom-a): 098 165 81 86

URED BACAČA SJENKI: 01/464 02 62 (Nela, Boris, Zvone)

  • 28.8. DO 30.8. 2018., MEĐUNARODNI DJEČJI BICIKLISTIČKI KAMP

U sklopu projekta HAPPY BIKE, ,,Unlimited bicycle experience along the Mura and Drava rivers”, održat će se u Prelogu, u prostoru Sportsko rekreacijskog centra DG Sport, Međunarodni dječji biciklistički kamp. Kamp se održava u tri dana, od utorka, 28. kolovoza, do četvrtka, 30. kolovoza. U utorak kamp traje od 14,30 do 18,00 sati, a ostala dva dana kamp će biti cjelodnevni, od 9,00 do 18,00 sati.  U kampu mogu sudjelovati djeca od 4 do 14 godina sa svojim biciklom i kacigom. Kamp je BESPLATAN za sve sudionike. Kamp uključuje razne biciklističke poligone, radionice na temu biciklizma, izlet biciklima, predavanje kontakt policajca i još mnogo toga. Prijave na: voditelj@dg-sport.com ili broj telefona: 040/648-090.

1.Dan 28.8.2018. (Utorak)

14,30h – Dolazak sudionika iz Mađarske i Ludbrega

14,45h – Okupljanje svih sudionika kampa

15,00h – Otvaranje kampa

15,15h – Upoznavanje sudionika kampa s aktivnostima i programom kampa 

15,30h – Biciklistički poligon na vanjskim terenima DG Sporta

16,30h – Odmor (okrepa i osvježenje)

17,45h – Predavanje kontakt policajaca o sigurnoj vožnji

17,15h – Vožnja s instruktorima i kontakt policajcem gradskim ulicama

18,00h – Završetak kampa

2.Dan 29.8.2018. (Srijeda)

09,00h – Pokret na izlet u Oporovec, OPG Zadravec (biciklima i  autobusom)

12,00h – Radionica na temu biciklizam

13,00h – Ručak za sve sudionike

14,00h – Radionica na temu MTB biciklizam

15,00h – Biciklistički poligon

16,15h – Odmor (okrepa i osvježenje)

16,45h – Svladavanje prepreka na poligonu za mlađe sudionike kampa

              Odlazak  na XC Berek stazu – starija skupina

18,00h – Završetak kampa za mlađu skupinu

18,30h – Završetak kampa za stariju skupinu

3.Dan 30.8.2018. (Četvrtak)

09,00h – Vježbe na poligonu

10,30h – Odmor (okrepa i osvježenje)

11,00h – Odlazak u obilazak Grada Preloga i  obala rijeke Drave  

13,00h – Ručak

14,00h – Radionica i kviz znanja

15,30h – Završno testiranje sposobnosti na poligonu

17,30h – Zatvaranje kampa i podjela priznanja (okrepa i osvježenje)

18,00h – Završetak kampa

(žs)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*