Događanja u Prelogu do 3.srpnja 2019. i najava Nautičkog kluba Labud

  • 30.6.2019., NEDJELJA U 21,00 SAT, OPERA POD ZVIJEZDAMA

  • Sedmu godinu zaredom, Prelog je domaćin manifestacije pod nazivom Opera pod zvijezdama. Nakon niza sjajnih glazbenih imena, ove nas godine čeka još jedan spektakl. Na pozornici pod zvjezdanim nebom, ispred Doma kulture u Prelogu, pjevat će „4 Tenora“, dio kojih je i Filip Hozjak, rodom iz Preloga. Ovogodišnja Opera pod zvijezdama, održat će se u nedjelju, 30. lipnja, s početkom u 21,00 sat. Ulaz je besplatan.

Đani Stipaničev, Marko Škugor, Vladimir Garić i Marko Pecotić kao prva postava 4 Tenora svoj su prvi nastup imali u travnju 2016. kao gosti na koncertu klapama u Lisinskom. Oduševili su publiku koja ih je ispratila stajaćim ovacijama te je interes za Četiri tenora jednostavno buknuo, postali su prava atrakcija profinjenog glazbenog izričaja kojeg je publika itekako željna. Publiku oduševljavaju arijama, kanconama i evergreenima kao što su ‘O Sole Mio’, ‘Nessun Dorma’, ‘Grande Amore’, ‘Funiculi Funicula’, ‘Canzone per te’ te domaćih standarda poput Cocine ‘Vilo moja’, Oliverove ‘Cesarice’, Robićevih ‘Golubova’, ‘Zvona moga grada’ Vice Vukova i mnogim drugim! 2017. godine sa skladbom ‘Sve je tvoje’ osvajaju 1. nagradu publike na jubilarnoj 20. Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku. Koncertno su vrlo aktivni, svoje su koncerte održali od Slovenije do Crne Gore, a kao krunu zajedničke karijere pamte koncert u zagrebačkoj Ciboni 21.9.2018. Iste godine objavljuju i svoj album prvijenac ‘U Lisinskom’ te mjesto Marka Škugora zamijenjuje Filip Hozjak.

  • 28.6.2019., PETAK U 18,00 SATI, LJETNA KROS LIGA PRELOG

I ove će godine Trkački klub Kotoripski begači biti organizator Ljetne kros lige Prelog. Sve starta u petak 28. lipnja, a u nastavku pročitajte najvažnije informacije.

12. LJETNA KROS LIGA PRELOG 2019.

Start i cilj: PRELOG – kod dječjeg igrališta, pokraj nautičke marine i vidikovca “Labud”

Datumi održavanja:

1. – 10. kolo – svaki PETAK od 28.06. do 30.08.

10 kola, od toga 9 natjecateljskih

Zadnje 10. kolo – NE TRČIMO – druženje + proglašenje pobjednika

Satnica:

– prijave na dan utrke od 18:00 sati

– start dječjih utrka – 18:45

– start utrka za odrasle – 19:00

– revijalno 10. kolo proglašenje 1 sat ranije – (18:00)

Startnina:

50 kuna za cijelu ligu za odrasle koji već imaju brojeve (utrke građana). Svaki NOVI natjecatelji, bez startnog broja, plaća svoj trajni broj dodatnih 10 kuna. 10 kuna za cijelu ligu za kategorije limača, kadeta i juniora.

Kategorije i dionice:

BEBAČI (rođeni 2014. i kasnije) 100 m

LIMAČI/LIMAČICE (rođeni 2011. do 2013.) 200 m

MLAĐI KADETI/KADETKINJE (rođeni 2008. do 2010.) 400 m

STARIJI KADETI/KADETKINJE (rođeni 2006. i 2007.) 400 m

JUNIORI/JUNIORKE (rođeni 2002. – 2005.) 800 m

GRAĐANI/GRAĐANKE – SENIORI (rođeni 1980. i mlađi) 3200 m / 6000 m

GRAĐANI/GRAĐANKE – VETERANI 1 (rođeni 1970. – 1979.) 3200 m / 6000 m

GRAĐANI/GRAĐANKE – VETERANI 2 (rođeni 1960. – 1969.) 3200 m / 6000 m

GRAĐANI/GRAĐANKE – VETERANI 3 (rođeni 1959. i stariji) 3200 m / 6000 m

HODAČI/HODAČICE (apsolutno) 3200 m

Nagrade:

Troje najboljih u kategoriji osvaja medalje. Svi sa minimalno pet (5) istrčanih kola osvajaju nagradu iznenađenja. Nagrada za rekord staze. Tombola za sve natjecatelje s uplaćenom startninom.

Sistem bodovanja:

Ukupni poredak određuje se zbrajanjem bodova pet (5) najboljih plasmana te dodavanjem nagradnih bodova za upornost i to po jedan (1) bod za svaki dodatni nastup. U slučaju istog broja bodova dvoje natjecatelja, redoslijed se određuje po boljem prosječnom vremenu od svih nastupa. Ako se podudaraju i prosječna vremena odlučuje najbrži nastup (1. mjesto 100 bodova, 2. mjesto 99 bodova itd.).

Ostale informacije:

Svaki natjecatelj se prijavljuje samo za jednu kategoriju koja se uzima prilikom ukupnog bodovanja. Obavezno nošenje startnog broja i sportski “fair play”. Za natjecatelje koji nemaju jasno istaknut starni broj ne odgovaramo kod upisa rezultata. Zbog smanjenja gužve na startu molimo hodače da se formiraju s jedne strane prilikom startanja odnosno da stanu na začelje kolone. Trči se na vlastitu odgovornost. Mlađi od 18 godina za sudjelovanje u kategoriji građana moraju dobiti suglasnost roditelja (suglasnost popunjavaju kod prijava). Na dječjim utrkama ne mjeri se vrijeme. Kategorije BEBAČI I VETERANI 3 će se uzimati u obzir samo ako bude dovoljan broj natjecatelja, o čemu će odlučiti organizator. Organizator osigurava novi startni broj, mjerenje vremena, fotogaleriju, okrijepe i nagrade. Trči se bez obzira na vremenske uvijete.

Uplatom startnine potvrđujem da dajem privolu Udruzi TK Kotoripski begači (Dr. Vinka Žganca 1, Kotoriba, OIB:74522815460) da koristi moje osobne podatke (ime, prezime, datum i godinu rođenja, spol, adresu, klub, broj telefona) u svrhu organizacije ljetne kros lige Prelog i za potrebe mjerenja vremena, obrade rezultata i prezentiranja podataka nužnih za takvu obradu. Mjerenje, obrada podataka i prezentiranje rezultata ukljkučuje kreiranje startnih lista te javnu objavu rezultata na dolje navedenim web, odnosno FB stranicama. Nakon završetka ljetne lige  Udruga TK Kotoripski begači završava s korištenjem ustupljenih podataka, te neće koristiti podatke natjecatelja u druge svrhe.

Aktualne informacije, rezultate i poredak možete pratiti na:

– Facebook stranica “Trkački klub Kotoripski begači”

www.facebook.com/groups/Ljetna.Kros.Liga.Prelog/

  • 29.6.2019., SUBOTA U 13,00 SATI, TURNIR „MED FIRMAMA“


U subotu 29. lipnja 2019. godine, sportska udruga STARS organizira 7. amaterski malonogometni turnir na umjetnoj travi pod nazivom ”Ožujsko kup – Med firmama”. Potaknuti dobrim iskustvom iz proteklih godina organizatori su uvjereni da će turnir proći u sportskom i veselom duhu. Turnir će se održati u Rekreacijskom Centru DG SPORT u Prelogu od 13,00 sati. Pravo sudjelovanja na turniru imaju samo djelatnici ”firme” koja se prijavljuje. Svaka ekipa ima pravo prijaviti maksimalno 12 igrača. Utakmice se igraju sustavom 5+1 (5 igrača + vratar) na dva terena, u trajanju od 20 minuta. Kotizacija po ekipi iznosi 350,00 kn. Svaki igrač ekipe ima osiguranu hranu, a cijela ekipa dobiva 2l vina + 2l vode. Prve tri plasirane ekipe očekuju vrijedne nagrade (nagrade, pehar, medalje, priznanje). Broj ekipa je ograničen zato požurite s prijavom.

Kontakt:


Denis Golubić, 099 211 8786
Vladimir Belić, 099 706 0173 voditelj@dg-sport.com

  • 30.6.2019., NEDJELJA U 10,00 SATI, 1. „BEREK“ KROS DUATLON

Biciklistički klub Prelog organizator je, u nedjelju 30. lipnja, 1. „Berek“ kros duatlona. Atraktivna je to utrka popularnom „XC BEREK“ stazom u blizini Preloga, ali ovaj put njome ne vozite svoj bicikl, nego trčite uz predivnu rijeku Dravu, šljunčanim puteljcima i šumskim stazama. Nakon iscrpljujućih 4 kilometra trčanja, slijedi vožnja biciklom po uređenoj šljunčanoj cesti do Hidroelektrane Čakovec i to dva kruga, sve zajedno 19 kilometara prašnjavog zadovoljstva. Pa opet trčanje, povratak na Berek stazu, no sada se trči kraći krug od 2,3 kilometra. A na cilju čeka sve natjecatelje finišerska medalja, okrjepa, topli obrok i piće, proglašenje pobjednika, pehari, medalje, puno zabave i ugodnog druženja. Sve informacije možete pronaći u priloženom dokumentu.

NAJAVE

  • 7.7.2019., NEDJELJA U 9,00 SATI, LOV NA LABUĐE PERO

Na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina djeluje već niz godina Nautički klub Labud. Površina akumulacijskog jezera Hidroelektrane Dubrava mirna je i tiha i kao stvorena za starinske dravske lađice. Upravo se u takvim „drofskim čonima“ natječu natjecatelji ‘Lova na labuđe pero’, koje organizira Nautički klub Labud. Tradicionalni drveni čamci ili “čoni”, tradicija je koju Nautički klub Labud želi očuvati od zaborava i kroz svoje aktivnosti revitalizirati njegovu upotrebu. Nekad su čamci za ljude uz rijeku Dravu i Muru bili prijevozna sredstva važna kao i konjska ili kravlja zaprega. Bez čamca se nije moglo do šuma, oranica i sjenokoša na drugoj strani obale. U vrijeme kad se gradila hidroelektrana Dubrava, čistile su se šume, a trupci se prevozili uz pomoć čamaca. Podsjećalo je to na nekadašnje flojsare, koji su od posjećenih trupaca izrađivali splavi i dopremali ih do odredišta. Ove će se godine Lov na labuđe pero održati devetnaesti puta i to u nedjelju 7. srpnja, u jutarnjim satima. Početak je manifestacije u 9 sati, a start Lova na labuđe pero u 10,30. Uz utrku, organizira se i alka na vodi te natjecanje u pračkanju. Neće nedostajati ni bogata ponuda jela i pića. U subotu, 6. srpnja, kao uvod u Lov na labuđe pero, Nautički klub Labud organizira amaterski tunir u odbojci na vodi.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*