Događanja u Prelogu do 5. lipnja 2019.

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

 • 1. i 2.6.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI

 • Moj Dida je pao s Marsa

Fantastični, avanturistički; Uloge: Lana Hranjec, Ozren Grabarić, Nils Ole Oftebro, Petra Polnišova, Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango

U jednom trenu život djevojčice Une se sasvim preokrene kada njenog djeda otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao njegov pilot, mali mrzovoljni robot. Una i robot imaju manje od 24 sata da pronađu i spase djeda.

 • 1. i 2.6.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI

 • Godzilla II: Kralj zvijeri (King of The Monsters)

Avantura, akcija, fantazija; Uloge: Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Sally Hawkins

Godzilla II: Kralj zvijeri se odvija pet godina nakon događaja iz 2014. godine, a što zapravo nije ni izbliza dovoljno vremena da se ljudi pomire s otkrićem Godzille, i saznanjem da s tim stvorenjem moraju dijeliti planet. Nova priča prati herojske poduhvate kriptozoološke agencije Monarch, dok se njezini članovi sukobljavaju s ogromnim čudovištima, uključujući i moćnu Godzillu, koja se sukobljava s Mothrom, Rodanom i ultimativnim neprijateljem troglavim Kingom Ghidorahom. Kada se ponovo uzdignu te drevne supervrste, za koje se smatralo da su samo mitovi, dolazi do borbe za prevlast, što će preživljavanje čovječanstva staviti pod veliki upitnik.

DOGAĐANJA

 • 31.5.2019., PETAK, FESTIVAL „KRE I MURE I DROVE“

Šesnaesti puta zaredom Prelog će ugostiti tradicionalni festival „Kre Mure i Drove“, u organizaciji radijske postaje Studio M. „Kre Mure i Drove“ festival je tamburaške i narodne autorske glazbe kajkavskog govornog područja. Sve je krenulo sada već daleke 2004. godine. Počelo je kao želja za očuvanjem naše tradicije i drage nam rečke ‘kaj’, a preraslo u tradiciju koja je okupila izvođače i vjernu publiku iz Međimurja, Podravine, Zagorja, Prigorja, a iznjedrila više stotina pjesama. Festival će se ove godine održati u Domu kulture Grada Preloga, s početkom u 20,30. U slučaju lijepog vremena Festival će se održati na otvorenom, ispred Doma kulture Grada Preloga. Sve informacije o Festivalu i izvođačima možete čuti na frekvenciji Radia Studio M, 98,8 MHz ili na internet stranicama www.studiom.hr.

 • 1.6.2019., SUBOTA OD 9 SATI, FESTIVAL NORDIJSKOG HODANJA

U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Grada Preloga, Turističke zajednice Grada Preloga, Udruge mladih EFEKT, Uduge umirovljenika Prelog, Društva naša djeca Prelog, Župe Sv. Jakoba Prelog, Interventnog tima Gradskog društva Crveni križ Čakovec te uz pokroviteljstvo Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, a u sklopu MOVE Weeka 2019. godine, u gradu Prelogu će se 01.06.2019. godine održati 5. Festival nordijskog hodanja i pješačenja.

Ovaj događaj financijski podržavaju: Grad Prelog u slopu NowWeMOVE kampanje, Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske u sklopu projekta „Potakni radost – projekt usmjeren unapređenju mentalnog zdravlja i prevenciji te liječenju ovisnosti“ te projekt „Živjeti zdravo“ sufinanciran u sklopu Europskog socijalnog fonda. Ovaj događaj uklopljen je i u Nacionalni program „Živjeti zdravo“, u sklopu kojeg se na Izletištu Marina Prelog provode tjedne akcije hodanja (aktivnost „Hodanjem do zdravlja“).

Program aktivnosti:

  • 8,30-9,00h – dolazak gostiju i prijava sudionika, Sportsko-rekreacijska zona “Marina” Prelog

  • 9,00-9,20h – dobrodošlica uz prigodni program, pozdrave organizatora i sudionika, svečano otvaranje Festivala (Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog pod vodstvom prof. Ljubice Crnčec, Društvo naša djeca Prelog, Klub laringektomiranih)

  • 9,20-9,30 – zajedničko vježbanje svih sudionika u svrhu zagrijavanja (Ljiljana Šipuš, predsjednica USR Sport za sve Mala Subotica)

  • 9,30-12,00h – nordijsko hodanje i pješačenje dogovorenim rutama po Gradu Prelogu i uz rijeku Dravu (bit će organizirane 4 rute različitih duljina – 2km, 4,5km, 7 km i 10,5 km) uz upoznavanje prirodoslovnih osobitosti prostora (prof. Mišo Rašan, Srednja škola Prelog i prof. Ivana Strbad). U prilogu je detaljan opis ruta hodanja.

  • 10,30-11,30h – za slabije pokretne osobe starije životne dobi, za osobe s posebnim potrebama te sve one koji će se odlučiti za kraće ture hodanja bit će organizirano vježbanje na fitnes spravama na otvorenom koje će voditi Vladimir Belić, mag.cin. i aktivnost “I mozganjem pomažemo zdravlju” (Izletište “Marina” Prelog)

  • 10,30-11,30h – za djecu vrtičke dobi, Društvo naša djeca Prelog će organizirati sportske i zabavne igre, Izletište “Marina” Prelog

  • 11,30-13,30 – ručak za sve sudionike na otvorenom, također na Izletištu Marina u Prelogu uz zabavni program koji je pripremio Tamburaški sastav DoReMu iz Preloga

Za sve koji žele, u vremenu od 10,30-11,30h bit će organizirano razgledavanje Crkve Sv. Jakoba te razgledavanje Muzeja „Croata Insulanus“.

Prijaviti se možete putem slijedeće web aplikacije http://tiny.cc/nordijskohodanje. Dodatne informacije mogu se dobiti od Dejana Jurovića, bacc.med.techn.,0992256124, dejan.jurovic@zzjz-ck.hr, i Renate Kutnjak Kiš, dr.med. 098 206-464, renata.kutnjak-kis@zzjz-ck.hr, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Ivana Gorana Kovačića 1E. Rok za prijavu: 29.05.2019. godine. Za sve sudionike organizatori osiguravaju besplatni ručak. Za sudjelovanje nije potrebna kotizacija. Eventualne troškove smještaja također sudionici snose sami, a organizatori mogu pomoći oko rezervacije smještaja. Organizator osigurava voditelje po stazama i medicinsku pratnju, ali ne odgovara za eventualne nezgode sudionika festivala.

 • 2.6.2019., NEDJELJA U 17 SATI, IZBOR ZA MISS MEĐIMURJA

Dvadeset i sedmi po redu, izbor za Miss Međimurja održat će se 02. lipnja u dvorani Hotela Panorama u Prelogu od 17 sati. Pripreme su u punom jeku, a natjecat će se 11 djevojaka odabranih na dva castinga u čakovečkom Hotelu Park. Zasluge za preko 18 prijavljenih djevojaka ima Ivana Radiković, dok će ih za sam nastup pripremati Anamarija Krčmar. Koga će prošlogodišnja Miss Međimurja Valentina Brzuhalski okruniti, saznat ćemo u nedjelju 2. lipnja, a u atraktivnom programu nastupiti će Martina Sabljak & Krunoslav Lajtman, Mažoretkinje Grada Preloga, Nives Hažić te Plesni klub D&D Varaždin. Ulaz je besplatan, a svoje mjesto na vrijeme rezervirajte na telefon 040 648 090 ili na mobitel 09846352.

 • 1. i 2. 6.2019., SUBOTA I NEDJELJA, OTVORENO PRVENSTVO PRELOGA

Teniski klub Prelog u subotu 1. lipnja i nedjelju 2. lipnja organizator je turnira za djecu iz kalendara Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske – Otvoreno prvenstvo Preloga 2019. u tri zasebne kategorije. Tako će u subotu u 8,30 sati natjecanje otvoriti dječaci u kategoriji do 10 godina u “Zelenom turniru”, a u 10 sati će im se pridružiti i djevojčice istog uzrasta. Priliku da pokažu što su naučili pokazat će najmlađi (do 8 godina starosti) od 16 sati u takozvanom “Crvenom turniru”. Djevojčice i dječaci rođeni 2010. i mlađi nastupaju u nedjelju sa početkom od 9,30 sati u ” Narančastom turniru”. Ovaj turnir već nekoliko godina Teniski klub Prelog organizira u suradnji sa Teniskim savezom sjeverozapadne Hrvatske te je jedan od glavnih događaja sezone u klubu. Na natjecanju se očekuje oko 50 mališana iz 5 županija sjeverozapadne Hrvatske. Roditelje, bake, djedove te sve zainteresirane organizatori pozivaju da dođu podržati najmlađe tenisačice i tenisače u prezentaciji svojih teniskih vještina, a svim natjecateljima žele ugodan boravak na terenima Teniskog kluba Prelog te u Prelogu!

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*