Događanja u Prelogu do 8.kolovoza

DOM KULTURE – FILMSKI POGRAM

  • 4. I 5.8.2018., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI

  • Pčelica Maja: Medene igre 3D (Maya The Bee: The Honey Games)

Animirani/obiteljski Uloge/Glasovi: Sandra Hrenar, Mateo Videk, Mirela Videk, Boris Barberić

Pčelica Maja se pojavila prije više od stotinu godina i ubrzo postala jedna od najčitanijih knjiga tog vremena, omiljena i kod odraslih i kod djece. Nakon prve filmske uspješnice koja je oduševila publiku svih generacija, stiže nam nastavak medene priče. Majina je košnica i ovog puta prepuna uzbuđenja. Ljeto je završilo i stigao je dostojanstvenik iz Buzztropolisa s važnom porukom za kraljicu. Hoće li se njezina košnica konačno pozvati na Medene igre?  

  • 4. I 5.8.2018., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI

  • Nemoguća misija: Raspad sistema (Mission Impossible – Fallout)

Akcija, avantura, triler; Uloge: Rebecca Ferguson, Tom Cruise, Vanessa Kirby

Neke misije ne možeš birati. Tri godine nakon zadnje Nemoguće misije, Tom Cruise se vraća ulozi Ethana Hunta, poznatog junaka akcijom i adrenalinom nabijenog serijala! I u novom nastavku Tom Cruise izvodi nevjerojatne vratolomije, često opasne po život. Već smo naviknuli na to da poznati glumac svoje akcijske scene voli izvoditi sam, rijetko kada uz pomoć kaskadera. Najbolje namjere često se vraćaju da vas progone. U novom nastavku Nemoguće misije, Ethan Hunt (Tom Cruise) i njegov tim MMF-a (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) zajedno sa saveznicima (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan), nađu se u utrci s vremenom kada misija krene po zlu. Henry Cavill, Angela Bassett i Vanessa Kirby pridružit će se dinamičnom timu s redateljem Christopherom McQuarriejem na čelu.

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOG

  • LJETNE RADIONICE U MUZEJU CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

Zanimljiv program priprema Muzej Croata insulanus Grada Preloga za ovo ljeto. Ljetne radionice u Muzeju će se održavati četvrtkom u 10 sati, prema sljedećem rasporedu:

9.8.2018.

(Živi) čovječe ne ljuti se

Prijave za radionice su obavezne, a prijaviti se možete pozivom na broj telefona 040/645-404, zatim prijavu možete poslati na mail adresu muzej@prelog.hr, a možete posjetiti i facebook stranicu Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, https://www.facebook.com/muzejgradapreloga/. Preporučena dob za sudjelovanje na radionicama jest od 6 do 15 godina. Svi materijali za radionice biti će pripremljeni u Muzeju Crata insulanus Grada Preloga.

DOGAĐANJA

  • 1.8.2018., SRIJEDA U 20 SATI, „MUTNI POSLI U ČUKOVCU“

U Domu kulture u Čukovcu, predstavit će se, u srijedu 1. kolovoza 2018. godine Kazališna scena Kalmana Mesarića, sa predstavom „Mutni posli“. Ova je predstava nastala prema djelu Kalmana Mesarića „Poslovne tajne“. Tekst su adaptirale Mirjana Hržić i Marija Hranjec, dok je redateljsku palicu u ovoj predstavi preuzela Marija Hranjec. U predstavi glume članovi Kazališne scene Kalmana Mesarića, Zlatko Hržić, Nataša Žerdin, Štefica Kolarić, Renato Žerdin i Mirjana Hržić. Početak je u  20,00 sati, a ulaz je besplatan. U popratnom programu nastupit će članovi Književnog kruga Prelog, uz malo glazbeno iznenađenje. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

  • 3.8.2018., PETAK U 20 SATI, VEČER POSVEĆENA ALOJZU FARKAŠU

U podrumskoj prostoriji (Knjižnica i čitaonica Grada Preloga), na adresi Glavna 33 u Prelogu, održat će se večer posvećena pjesniku i kompozitoru Alojzu Farkašu. U programu će sudjelovati članovi Priločke amaterske scene, etnomuzikolog Denis Peričić te Filip Hozjak i Mario Mustač. Ovo će se događanje održati u petak, 3. kolovoza, s početkom u 20,00 sati.

  • 4.8.2018., SUBOTA U 17 SATI, SPORTSKE IGRE „ČEHOVEC 2018.“

Čovske puce“ naziv je Organizacijskog odbora koji, u subotu, 4. kolovoza, s početkom u 17,00 sati, organizira Sportske igre „Čehovec 2018.“. Sve će se održati na igralištu Nogometnog kluba ČSK – a iz Čehovca, a svi mještani Čehovca i njihovi gosti natjecat će se u: vožnji u tačkama, nošenju jaja u žlici, koturanju bale sijena, povlačenju užeta, piljenju drvene grede, skakanju u vreći, bacanju kamena s ramena, gađanju pračkom, pucanju penala, a sve će završiti plesom srca. Dođite i dobro se zabavite uz vesele „Čovljane“.

  • 4.8.I 5.8.2018., SUBOTA I NEDJELJA, SEOSKE IGRE U CIRKOVLJANU

Nogometni klub Naprijed iz Cirkovljana domaćin je ovoga vikenda Seoskih igara u Cirkovljanu. Već tradicionalno, uoči blagdana sv. Lovre, stanovnici Cirkovljana ogledat će se u brojnim disciplinama. Ove se igre već nekoliko godina organiziraju na prostoru Sportskog parka Zdenci, a najhrabriji će se ogledati u pucanju penala, odboci, visećoj kuglani, potezanju užeta, piljenju trupaca, skakanju u vreći, košarci, bacanju kamena s ramena i drugim zanimljivim disciplinama. Ekipe su pošlih godina bile podijeljene prema cirkovljanskim „kvartovima“ tj. vulicama: Brestek, Donja, Gornja, Cvjetna, Zdenci itd. Ugostiteljska ponuda donosi pečeni odojak, jela s roštilja i bogatu ponudu hladnih, osvježavajućih napitaka. Početak natjecanja je i u subotu i nedjelju od 16 sati.

  • 5.8.2018., PROŠTENJE U OPOROVCU, BLAGDAN GOSPE SNJEŽNE

Kao svoje mjesno proštenje, Oporovec slavi blagdan Gospe Snježne. Gospa Snježna, Gospa od Sni(je)ga ili Ledena Gospa, katolički je blagdan koji se slavi 05. kolovoza. Blagdan nosi ovaj naziv prema legendi nastaloj u 13. stoljeću, po kojoj se u noći 3. kolovoza 352. Gospa ukazala tadašnjem papi Liberiju i rimskome patriciju Ivanu. U tom ukazanju naredila im je da joj u čast izgrade crkvu na mjestu koje će biti obilježeno snijegom. Snijeg je pao 5. kolovoza na Eskvilinu, jednom od sedam rimskih brežuljaka. Papa Liberije je osobno obilježio granice buduće bazilike, te po njemu nosi i naziv Liberijanska bazilika. To je slavna rimska bazilika, jedna od četiri tzv. “velike bazilike”. Inače kapela je u Oporovcu sagrađena 1898. godine, betonsko – željezna ograda oko kapele podignuta je 1927., a kapela je obnovljena 1996. godine. Povodom proštenja, svete će se mise služiti u 7,30, 10,30 te u 15,00 sati.

(žs)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*