medjimurjepress@gmail.com

Događanja u Prelogu narednih tjedan dana i najava 20. Sajma cvijeća

DOM KULTURE

  • 12.4. DO 14.4.2019., PETAK, SUBOTA, NEDJELJA, FESTIVAL KAM

I ove godine Grad Prelog je domaćin Festivala kazališnih amatera Međimurja. Ove će se godine Festival održati od 12. do 14. travnja. U ova tri dana koliko će trajati, na pozornicu Doma kulture izaći će kazališni amateri iz cijelog Međimurja. U ta tri dana, petak, subotu i nedjelju, županijski žiri odgledat će ukupno 21 predstavu te izabrati najbolju koja će u mjesecu svibnju predstavljati Međimurje na Državnom festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Ove godine Državni festival održava se u Vodicama od 17. do 19. i od 24. do 26. svibnja. Osim izbora najbolje predstave županijski žiri će kao i prethodnih godina odabrati: najbolju žensku i mušku glavnu ulogu te najbolju mušku i žensku sporednu ulogu, kao i za najbolju režiju. Nagrada za najbolji novi amaterski dramski tekst i ove godine dodjeljuje se prema posebnoj proceduri. Tekstovi, njih četrnaest, koji su prema Pravilima Festivala KAM zadovoljili kriterije poslani su u izvornom obliku na čitanje i selekciju. Članica žirija zadužena za dodjelu nagrade je prof. dr. sc. Sanja Nikčević. Svim sudionicima Festivala KAM 2019 organizatori žele ugodan boravak u Gradu Prelogu kao i što bolji uspjeh u samom natjecanju.

KNJIŽNICA I ČITAONICA GRADA PRELOGA

  • 9.4. DO 11.4.2019., DANI MEDIJSKE PISMENOSTI U KIČ PRELOG

Svako četvrto dijete i mlada osoba od 15 do 30 godina osobno su doživjeli nasilje i govor mržnje na društvenim mrežama, pokazalo je istraživanje koje je za Agenciju za elektroničke medije i UNICEF proveo IPSOS puls. U organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 8. do 12. travnja 2019. održat će se drugi Dani Medijske pismenosti 2019.. Tema koja se ove godine želi posebno naglasiti je poštovanje prema sebi i drugima u medijima. Cilj dana medijske pismenosti je osvještavanje javnosti o važnosti medijske pismenosti, osnaživanje građana, posebice djece i mladih vještinama medijske pismenosti te podrška odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga ove godine po prvi put aktivno obilježava Dane medijske pismenosti edukacijskim programom MuMa kojeg sufinancira Ministarstvo kulture RH. Radionice multimedijske pismenosti “KAKO POSTATI YOUTUBER” održavat će se u prostorima studijske čitaonice od utorka 09.04. do četvrtka 11.04.2019. u terminu od 16:00 – 19:00 sati. Radionice su prigodne za djecu u dobi od 11 – 13 godina, dolazak na sva tri termina je obavezan jer se radionice tematski nastavljaju, a vodit će ih dipl.uč. informatike, Dario Šincek koji ima bogato iskustvo u radu s multimedijom, modernim kanalima komunikacije kao i s nadarenim učenicima. Radionice su besplatne, a polaznici će naučiti razne tehnike snimanja i uređivanja video sadržaja, manipulaciju zvukovima i slikama te na kraju radionice montirati i objaviti svoj vlastiti YouTube video. Pozivamo vas da svoje kreativce prijavite na MuMu javljanjem na email adresu: knjiznica.prelog@gmail.com ali požurite s prijavama jer je broj polaznika ograničen.

NAJAVE

  • 26.4. DO 28.4.2019., PETAK, SUBOTA, NEDJELJA, 20. SAJAM CVIJEĆA

Turistička zajednica Grada Preloga i ove je godine organizator tradicionalnog 20. Sajma cvijeća u Prelogu. Sajam cvijeća će se održati 26. – 28. travnja 2019. godine. Dvadeseti je rođendan manifestacije, kojom je Prelog postao prepoznatljiv u cijeloj Međimurskoj županiji, i šire. Niz je izlagača prisutan na Sajmu cvijeća kroz svih dvadeset godina te im ovom prilikom Turistička zajednica Grada Preloga posebno zahvaljuje na svih dvadeset godina vjernosti Sajmu cvijeća. Želja je obilježiti dvadesetu godišnjicu na poseban način, bogatim i ispunjenim izlagačkim prostorom i bogatim kulturno – zabavnim programom. Cilj Sajma cvijeća je potaknuti ljude i animirati ih na uređenje svojih okućnica i balkona, dvorišta, vrtića i škola. Cilj je također stvoriti kulturu uređenja mjesta, privući što više posjetitelja te pružiti zanimljiv popratni zabavni program. Sajam traje tri dana kroz koja se isprepliće bogat kulturno – umjetnički program, etno program i običaji, gostujuće kulturne udruge i glazbeni izvođači. Na pozornici Sajma cvijeća izmijenit će se i ove godine mališani iz dječjih vrtića, brojne udruge s područja Grada Preloga te brojni glazbeni gosti. Sajam cvijeća je i ove godine dio obilježavanja Dana Međimurske županije. Želja je okupiti uzgajivače cvijeća sadnica, proizvođače alata, strojeva  i ostalih pomagala vezana za uređenje vrtova, parkova i okućnica. Izlagači Sajma cvijeća mogu biti  cvjećari, tvrtke koje se bave cvijećem i hortikulturom, odnosno sve što je vezano za uređenje vrtova i okoliša. Sajam cvijeća nema samo lokalni karakter, već je tu uključeno preko četrdesetak izlagača koji uključuju čitavo Međimurje, izlagače iz Podravine i Zagorja, okolice Zagreba, Varaždinske županije te susjednih zemalja Mađarske i Slovenije. Sajam ima izložbeno – prodajni karakter te će i izlagači, izgledom svojih prostora doprinijeti ukupnom izgledu Sajma cvijeća. Mole se svi zainteresirani da se jave i rezerviraju svoj prostor.

Kontakt informacije:

e-mail: tz@prelog.hr

Tel.: 040/638–694

Mob: 099/334-4417

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*