medjimurjepress@gmail.com

Elektro punionica i novi prostori umirovljenika za Dan Grada Preloga

Cjelodnevnim događanjima, obilježen je, u petak, 6. prosinca 2019. godine, rođendan Grada Preloga. Ime Preloga prvi se put u pisanom obliku spominje 1264. godine, u povelji bana Rolanda od Ratolda

U spomen na to prvo spominjanje imena, Preložani svake godine 6. prosinca obilježavaju Dan grada. Predstavnici Grada Preloga, položili su cvijeće i upalili svijeće ispred centralnog križa na groblju u Prelogu.

Za sve građane Preloga u centru Preloga, na Trgu sv. Jakoba, bilo je priređeno druženje uz kobasice i kuhano vino. U prijepodnevnim satima, otvorena je punionica električnih vozila, na Trgu sv. Florijana u Prelogu te su otvorene novouređene podrumske prostorije, koje će koristiti Udruga umirovljenika Prelog.

Prostorije su prigodnim riječima otvorili Ivan Kosec, predsjednik Udruge umirovljenika Prelog te gradonačelnik Kolarek, uz pjesmu članica Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Prelog.

Punionica električnih automobila rezultat je potpisanog sporazuma između Hrvatske elektroprivrede d.d. Zagreb i Grada Preloga o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje elektromotornih vozila. Grad Prelog na ovaj način potpomaže razvoj elektromobilnosti, kao prijevoznog modela koji će doprinijeti održivom razvoju regije.

Zemljane i betonske radove na uređenju parcele punionice izvelo je GKP Pre-kom d.o.o., dok je asfaltiranje parkirnih površina izvelo poduzeće Pavlic-asfalt-beton d.o.o. iz Donjeg Kraljevca. Uz predstavnike Grada Preloga i izvođača radova, otvorenju su nazočili i predstavnici Hrvatske elektroprivrede d.d. Prvo su punjenje isprobali Mladen Hren, direktor Elektre Čakovec te gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*