Europski Grad sporta 2019

Slijedom kandidature te posjeta Komisije Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova (ACES Europe), u Prelog je stigla sjajna vijest.

Naime, Prelog je zadovoljio sve uvjete te stekao naziv Europski Grad sporta 2019. Dodjela nagrade biti će 22. studenog u Bruxellesu, u prostorima Europskog parlamenta.  Ovu titulu ponijeli su u prošlim godinama od hrvatskih gradova Lepoglava, Buzet, Belišće i Umag.

Grad Prelog ponosan je na ovu nagradu. Sportsku obitelj u Prelogu čini šestotinjak sportaša okupljenih u preko trideset sportskih udruga. Brojna su događanja na području Preloga, a u bogatoj lepezi događanja stalno se pojavljuju nove i atraktivne manifestacije.

U popratnom pismu pristiglom u Grad Prelog, potpisanom od strane predsjednika udruženja ACES Gian Francesca Lupatellia, navodi se kako je Prelog zadovoljio sve glavne smjernice obitelji ACES: uživanje u vježbanju, spremnost za odricanje kako bi postigli ciljeve, osjećaj zajedništva, učenje fair – playa, poboljšanje zdravlja građana Preloga.

(ž)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*