medjimurjepress@gmail.com

Godišnjica blagoslova kapelice sv. Huberta

U nedjelju 2. kolovoza 2020. godine svečanim euharistijskim slavljem u crkvici posvećenoj sv. Hubertu, koja se nalazi u prekrasnom šumarku što nosi ime svetoga pape Ivana Pavla II, na Dravi kod Otoka, u župi svetog Jakoba u Prelogu, obilježena je godišnjica posvećenja ove kapelice.

Uz novosagrađene hidrocentrale na Dravi (HE Čakovec i HE Donja Dubrava) podignuta je 1997. godine kapela u čast sv. Hubertu. Kapelu je izgradio preloški poduzetnik Stjepan Hrešć zajedno sa svojim poslovnim partnerom Fridrichom Schertenleibom iz Altendorfa u Švicarskoj, a 8. kolovoza 1998. blagoslovio ju je varaždinski biskup Marko Culej.

U lijepo uređenom parku kraj kapele podignut je spomenik Priločancima što su se, prelazeći rijeku u potrazi za vrbovim šibama, utopili u nabujaloj Dravi koja je tako postala grobnicom za 14 Priločanaca. Ispred Grada Preloga, svetoj je misi nazočio predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, a misno su slavlje predvodili svećenici Antun Štefan, ravnatelj Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, Antun Hoblaj, župnik Župe sv. Jakoba ap.st. te župni vikar Hrvoje Damiš.

Pjevanjem su misno slavlje uljepšali članovi Mješovitog pjevačkog zbora Župe sv. Jakoba ap. st. iz Preloga.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*