Gotovo svaki drugi građanin Preloga aktivni ili rekreativni sportaš

Grad prijatelj djece i Europski Grad sporta nije slučajno u elitnom razredu sportskih gradova. Pomaže im to i u gospodarstvu i svekolikim investicijama koje se događaju u samom Prelogu, rečeno je to na današnjoj press konferenciji povodom organizacije Sportskih igara mladih  te dobivanja statusa Europskog Grada sporta

Novinarima su ove sportske dosege prezentirali gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvenu djelatnost Miljenka Radović te Berislav Čižmek, ispred udruženja ACES Europe.

Slijedom kandidature te posjeta Komisije Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova (ACES Europe), u Prelog je prije desetak dana stigla sjajna vijest. Naime, Prelog je zadovoljio sve uvjete te stekao naziv Europski Grad sporta 2019. Dodjela nagrade biti će sredinom studenog u Bruxellesu, u prostorima Europskog parlamenta. Ovu titulu ponijeli su u prošlim godinama od hrvatskih gradova Lepoglava, Buzet, Belišće i Umag.

Grad Prelog i ove je godine domaćin Turneje radosti Sportskih igara mladih. Turneja radosti ove će godine pohoditi 16 gradova diljem Hrvatske, koji će na jedan dan postati središnja mjesta hrvatskog amaterskog sporta i odaslati poruku podrške sportskog načina života među djecom i mladima u svojim lokalnim zajednicama. Prelog će ugostiti Sportske igre mladih, u petak 11. svibnja, na prostoru Sportskog parka Mladost u Prelogu. Sportski dio programa sadržavat će natjecanja iz graničara i atletsku utrku na 60 metara. Početak sportskog programa biti će u 15 sati. U večernjim satima posjetitelje očekuje veliki vatromet i koncert sjajnog zabavljača Mladena Grdovića.

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije sa zadovoljstvom poziva na tradicionalni, 19. festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom Republike Hrvatske koji će se održati u subotu 2. lipnja 2018. godine u prostorima Sportsko rekreacijskog centra DG – Sport u Prelogu. Tijekom druženja sudionici će se moći natjecati u disciplinama: belot, gađanje kolutovima, pikado, viseća kuglana, bacanje loptice u koš, utrka u kolicima, šah i stolni tenis.

Veliko je zadovoljstvo svim događanjima istakao gradonačelnik Ljubomir Kolarek, istakavši veliko zadovoljstvo sportskim uspjesima sportaša Preloga, kao i radom i trudom svih sportaša okupljenih u Zajednici sportskih udruga Grada Preloga.

(rd) (žs)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*