medjimurjepress@gmail.com

Grad Prelog nastavlja projekt „Pomozi, zaposli, usreći“

Kao što je i bilo najavljeno na završnoj konferenciji projekta „Pomozi, zaposli, usreći“, koji se odvijao u sklopu poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena”, ovaj će projekt svoj nastavak dobiti i u Gradu Prelogu.

Ovaj je program omogućio zapošljavanje nezaposlenih i teško zapošljivih žena koje su, brinući se za starije osobe u nepovoljnom položaju, svojim radom doprinijele boljitku zajednice. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“, donijelo je Odluku o financiranju niza projekata među kojima je i projekt „Pomozi, zaposli, usreći II“, koji će provoditi Grad Prelog i partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Čakovec te Centar za socijalnu skrb Čakovec. Gradu Prelogu ovom je Odlukom odobreno financiranje projekta u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 874.000,00 kuna.

Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. U skladu je i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva pogotovo uzevši u obzir da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Željko Sokač

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*