medjimurjepress@gmail.com

Grad Prelog objavljuje Javni poziv za iskaz interesa za kupnju stana iz Programa POS – a.

Grad Prelog poziva sve zainteresirane da se, do 15. svibnja 2019. godine, jave na Javni poziv za iskaz interesa za kupnju stana iz Programa POS – a. Zakonom o društveno poticanoj stanogradnji (NN 109/01, 82/04, 76/07, 38/09, 86/12, 7/13, 26/15 i 57/18) uređuje se sustavno organizirana stanogradnja poticana javnim sredstvima, radi zadovoljavanja stambenih potreba i poboljšanja kvalitete stanovanja što šireg kruga građana, kao i unapređivanje graditeljstva putem programa POS.

Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani za kupnju stana iz Programa POS-a, da ispune Upitnik (u privitku) te ga dostave na mail info@prelog.hrili osobno u Upravu Grada Preloga, Glavna 35, 40323 Prelog. Također, u Upravi Grada Preloga, možete dobiti i sve dodatne potrebne informacije.

Na Javni poziv za iskaz interesa možete se javiti do 15. svibnja. Detaljnije informacije o Programu poticane stanogradnje (POS) možete pronaći na web stranici Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i na web stranici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

Grad Prelog osigurao je zemljište za gradnju te će nakon iskazanog interesa organizirati prezentaciju programa gradnje. Što se tiče cijene stana po kojoj građani kupuju stanove iz Programa POS-a, ona je određena Zakonom o društveno poticanoj stanogradnji (izmjene i dopune 57/2018, stupile na snagu 5. srpnja 2018. godine) u maksimalnom iznosu od 9.000,00 kuna/m2 NKP stana. Nakon što Grad Prelog utvrdi da postoji dovoljan interes za kupnju stanova POS-a, donosi odgovarajuće odluke, dogovara i ugovara s APN-om daljnju realizaciju programa, te objavljuje javni natječaj za formiranje Liste reda prvenstva za kupnju stana iz Programa POS-a.

Upitnik o iskazivanju interesa za kupnju stana po Programu društveno poticane stanogradnje (POS) u Gradu Prelogu

(Željko Sokač)

Grad Prelog

Glavna 35

40323 Prelog

e-mail: info@prelog.hr

GSM: 099/528-4761

https://www.prelog.hr/javni-poziv-za-iskaz-interesa-za-kupnju-stana-iz-programa-pos-a/a5442

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*