medjimurjepress@gmail.com

Grad Prelog pomaže u nabavci radnih bilježnica

Sa željom da olakša ulazak u novu školsku godinu, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, donio je Odluku kojom će se svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima s područja Preloga pomoći u nabavci radnih bilježnica za novu školsku godinu. Tako će se svim roditeljima osnovnoškolaca isplatiti po 200 kuna dok će se roditeljima srednjoškolaca isplatiti 300 kuna.

Grad Prelog, grad je prijatelj djece te ovom, a i nizom drugih mjera pokušava pomoći najmlađima i njihovim roditeljima. Osim što vodi računa o najmlađima sufinanciranjem boravka i prehrane u dječjim vrtićima, Grad Prelog, uz partnere Dječji vrtić Fijolica Prelog, Dječji vrtić Vesela loptica Prelog, Dječji vrtić Kockavica iz Svete Marije, Dječji vrtić Žibeki iz Pribislavca te Dječji vrtić Klinčec iz Donje Dubrave, od rujna 2018. godine provodi projekt „Za obitelj“, kojim je osigurana usluga produljenog boravka i smjenskog rada te novo zapošljavanje i usavršavanje odgojitelja te pomoćnog osoblja.

Grad Prelog vodi računa i o svojim osnovnoškolcima, srednjoškolcima i studentima. Tako Grad osigurava pomoćnike u nastavi za potrebite učenike kako bi mogli pratiti nastavu sukladno svojima mogućnostima. Sufinancira i školski obrok učenicima osnovnih škola te produženi boravak djece nižih razrednih odjeljenja s organiziranim boravkom, prehranom i učenjem u prostorima škole nakon završetka nastave, i to u osnovnim školama Prelog i Draškovec. Grad Prelog financira i prijevoz učenika razredne nastave koji stanuju u udaljenijim dijelovima Preloga, od kuće do škole i natrag. Financira udžbenike učenicima srednjih škola koji dolaze iz socijalno ugroženih obitelji sa područja Grada Preloga, radne bilježnice i školski pribor za učenike s teškoćama u razvoju te bilježnice i školski pribor za učenike iz jedno roditeljskih obitelji.

Što se ove Odluke tiče, svi će roditelji osnovnoškolaca iz Osnovnih škola Prelog i Draškovec trebati svoje podatke predati u školi, dok će roditelji srednjoškolaca s područja Grada Preloga, trebati potvrdu o polazniku škole te broj tekućeg računa donijeti u Upravu Grada Preloga, na adresi Glavna 35, Prelog. U prilogu ove obavijesti nalazi se obrazac Zahtjeva za srednjoškolce, a rok za podnošenje ovog zahtjeva je 30. rujna.

Obrazac Zahtjeva za sufinanciranje troškova nabave radnih bilježnica za učenike srednjih škola

Željko Sokač

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*