Međimurje Press
Grad Prelog

Gradonačelnik Kolarek primio predstavnike medijskih kuća!

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek priredio je tradicionalni godišnji prijem, za predstavnike medijskih kuća, s kojima surađuje Grad Prelog. Prijem je priređen, u četvrtak 30. prosinca, a uz gradonačelnika Kolareka, novinare su pozdravili i predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki te pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvenu djelatnost Miljenka Radović i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Željko Poredoš.

Gradonačelnik Kolarek posebno je istakao: „Zahvaljujem Vam na suradnji i u ovoj godini koja je iza nas. Zahvaljujem Vam što ste pratili naše pokušaje da naš Grad Prelog u kojem živimo, učinimo boljim i ljepšim mjestom za živjeti. Međimurska županija, a sa njom i Grad Prelog, nisu mogli zamisliti bolju čestitku uz ove blagdane, od one koju je Vlada Republike Hrvatske donijela na Sjever Hrvatske, u ponedjeljak 27. prosinca. Financijska je to izuzetna injekcija, bez koje, nijedan od projekata koji su bili nabrojani ne bi mogao biti realiziran. Bez pomoći Vlade nemoguć je razvoj i nemoguće je ostvarenje velikih infrastrukturnih projekata. Nijedna županija, nijedan grad, nijedna općina nema snage za to. Stoga moram naglasiti zahvalnost, što je pogled skrenut i na ovaj dio Hrvatske, što je i ovime dano do znanja da je najvažnija i najsnažnija politika ove Vlade, regionalni razvoj Hrvatske.  Koliko god se mi hvalili da smo razvijeni, očito je da nam još mnogo toga nedostaje. Svjestan sam da će mnogi na lokalnoj razini, pokušati pokupiti vrhnje, raditi sve, ne bi li pripisali zasluge za ove projekte sebi.

Ali, treba jasno i glasno reći. Ovi će se projekti raditi jer je tako odlučila Vlada Republike Hrvatske. Vlada čiji je važan dio i ministar Darko Horvat, Vlada koju svojim aktivnim radom u Saboru Republike Hrvatske i saborskim odborima, podržavam i ja osobno. Iz Razvojnog sporazuma Sjever, posebno bih istaknuo donošenje okvira za suradnju na razvojnim projektima od interesa za županije sjevera Hrvatske. Zajednički projekti dviju ili više županija odnose se na izgradnju željezničke pruge Kotoriba – Čakovec – Varaždin – Zagreb te izgradnju brze ceste Čakovec – Varaždin – Krapina, kao i rasterećenje prometa na državnim cestama na području Međimurske i Varaždinske županije izgradnjom čvora autoceste kod Turčišća i brzom cestom koja se spaja na postojeću autocestu u Mađarskoj i Sloveniji. Za Grad Prelog posebno je važno što je svoje mjesto ovdje našla rekonstrukcija i dogradnja Srednje škole Prelog vrijedna 75,5 milijuna. I ovdje sam ja osobno, a i Grad Prelog, sve učinili ne bi li se taj projekt dogodio. Bez obzira tko je vlasnik škole“.

Uz zahvalu na suradnji i praćenju u prošloj godini, gradonačelnik Kolarek uputio je čestitke i zaželio prije svega zdravlje i uspješan rad i u Novoj 2022. godini.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja