Gradonačelnik Ljubomir Kolarek priredio prijem za novinare

U Gradskoj vijećnici Grada Preloga danas je gradonačelnik Ljubomir Kolarek priredio prigodni božićno-novogodišnji prijem za lokalne novinare koji prate rad gradske uprave, prvenstveno uspjehe koje postiže Prelog u gotovo svim sferama života.

Posebno se osvrnuo na proteklu godinu, koje je kako ne napomenuo, bila s puno prepreka, bremenita, ali i uspješna, aludirajući na doneseni proračun koji je prvi puta u povijesti Preloga dosegao razinu od 50 milijuna kuna. Dio zasluga ide i na promjenu državne porezne politike posredstvom čega će se u grad sliti preko 6,5 milijuna. Od važnijih projekata naznačio je neophodnost dogradnje Dječjeg vrtića, izgradnju nerazvrstanih cesta, uređenja Gospodarske zone Sjever, poduzetničkog centa.

Svoje izlaganje poentirao je riječima kako dijeli zadovoljstvo što uz sebe ima kreativnu i mladu ekipu suradnika koji rade na europskim projektima. Za sve je potrebna snaga, znanje, kreativnosti i volja, a to mi u Gradu Prelogu imamo!

Prijemu je nazočio i Darko Horvat saborski zastupnik za kojeg je Kolarek rekao da je velika pomoć u lobiranju dobivanja državnih sredstava. Horvat je istaknuo kako su projekti otvorenog tipa koje raspisuje država (npr. mjera 7.22) izuzetno bitni za razvoj međimurskih općina pa i gradova. Da nije bilo rekonstrukcije natječaja za nerazvrstane ceste, u kojem je osobno sudjelovao, izostala bi sredstva i za Selnicu i Grad Čakovec. Posebno je tu pohvalio suradnju s ministrom Tolušićem. Naglasio je kako ne bi htio biti zločest prema onima koji kažu da je sve to usmjereno tamo gdje su HDZ-ovi načelnici i gradonačelnici, ilustrirajući to nizom općina u kojima ta stranka ne participira u vlasti. Nema tu favoriziranja, radi se u interesu Međimurja i samo kvalitetne aplikacije imaju uspjeh.

Čestitajući novinarima Božić i Novi godinu i njihovim obiteljima, isto je tako čestitao i svim Međimurkama i Međimurcima i svim žiteljima Međimurske županije s nezaobilaznom rečenicom “Neka nam čuva dragi Bog”.

Prijem je završio prigodnim domjenkom i neformalnim druženjem vodstava Grada Preloga i novinara.

(R.D.)

 

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*