Gradonačelnik Preloga priredio prijem za novinare

Prigodom nadolazećih blagdana, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, zajedno sa svojim suradnicima, predsjednikom Gradskog vijeća Đurom Ujlakijem te pročelnicima gradskih upravnih službi, Miljenkom Radović i Željkom Poredošem organizirao je prijem za predstavnike medija koji prate rad Gradske uprave. Svim izvjestiteljima zaželio je zdravlje, mir i dobro  te nastavak uspješne suradnje u narednoj godini.

Tom prilikom sumirani su rezultati godine na izmaku te najavljenje akcije, projekti i investicije koji se trebaju dogoditi tijekom iduće godine.

Rad zaposlenika Grada Preloga sagledava se u zadovoljstvu građana. I to je osnovni cilj interesa u kojem zaposlenici ovog sve razvijenijeg grada posvećuju svojem gradu. U 2018. godini započelo je niz projekta rekonstrukciju dječjeg vrtića, izgradnja poduzetničkog centra, odmarališta za bicikliste u Oporovcu, sportska dvorana u Draškovcu, nerazvrstane ceste u industrijskoj zoni. Realiziran je niz manjih projekata. Uređen je vrt oko kapelice u Otoku, postavljeno je oko 450 rasvjetnih tijela tako da su sada  sva prigradska naselja osvijetljena led rasvjetom, osim jednog dijela Preloga, čija će se realizacija dogoditi tijekom 2019. godine. Ove godine podijelili su 84 jednokratnih pomoći novorođenoj djeci. U zadnjih pet godina to je najviše. I mami osmijeh na lica. Za sve stare kuće koje će se kupiti na području Grada Preloga, novi vlasnici dobiti će bonus i to ovisno o kojem se naselju radi, dok će svako gospodarstvo koje će graditi halu također će dobiti oslobađanje od komunalne naknade daljnjih 5 godina, kao i oni gospodarstvenici koji će dograđivati postojeće. 

Čelnike grada posebno raduju kulturna događanja i tome daju veliki značaj.  Kultura i gospodarstvo moraju ići zajedno i to mora biti tradicija Preloga, ali isto tako ulaganja u kulturu.  Isto kao što su  dobili nagradu kao europsku destinaciju sporta, što su zaista zaista zaslužili. Tijekom slijedeće godine čeka ih organizacija Svjetskog prvenstva u ribolovu, ali i Croatia kup, konjičkog natjecanja.

Tijekom 2019. godine žele završiti Trg iza upravne zgrade Grada, urediti Gospodarsku zonu Sjever, Marinu Prelog, a važna je i izgradnja zaobilaznice. Očekuju objave novih natječaja i korištenja europskih sredstava, ali i omotnicu Ministarstva gospodarstva o sufinanciranju komunalne infrastrukture Gospodarske zone Sjever.

(rd)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*