Gradsko vijeće Grada Preloga održalo osmu sjednicu

Održana je 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Preloga

Na dnevnom se redu našlo Izvješće gradonačelnika o radu u razdoblju od 1.1.2018. do 30.6.2018., polugodišnji Izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Preloga na dan 30.6.2018., prijedlog Akta o osnivanju trgovačkog društva RAZVOJNA AGENCIJA PCP d.o.o. te prijedlog Odluke o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje otpada odbačenog u okoliš.

Prije prelaska na dnevni red pitanja su gradonačelniku postavljali vijećnici u aktualnih 30 minuta. Tako je redom Ivana Martinec Novak postavila pitanje o aktualiziranju rada nedjeljom tj. što  grad  poduzima  po tom  pitanju. Drugo pitanje odnosilo se Osnovnu školu Prelog te uređenje okoliša škole. Silvija Crnković postavila je pitanje da li se Grad Prelog, sukladno sve većem  problemu nedostatka  radne  snage  u  privredi, planira  uključiti  u  izgradnju  stanova. Također je postavila i pitanje o početku rekonstrukcije Dječjeg vrtića Fijolica. Zdravko Marčec postavio je pitanje kada će se  izvršiti  završni  radovi  montaže nove  kuhinje  u  Društvenom  domu u  Čukovcu  te pitanje da li  se  planira  rekonstrukcija  ograde  oko  kapelice  u  Čukovcu. Josip Hižman  postavio je pitanje o planiranim radovima tj. što  se još  od  radova  planira  pokrenuti  i  izvršiti  u  Cirkovljanu te o trenutnoj fazi  izgradnje Sjeverne zaobilaznice Grada Preloga. Anđelko Lončarić postavio je pitanje kada se može očekivati  širokopojasni  internet  u  Hemuševcu te pitanje o nastavku radova na Toplicama Draškovec, o čemu je pitao i vijećnik Ivan Šimunković. Marijan Glavina postavio je pitanje o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem te kada će se moći zakupiti poljoprivredno zemljište na duži rok te pitanje o zapošljavanju u Gradu Prelogu. Josip Novak postavio je pitanje kada se  planira  otvaranje  Turističkog  ureda  u  Prelogu te je pitao da li se što radi na preusmjeravanju kamionskog prometa kroz Otok. Margit Mirić postavila je pitanje kada  se  planira  završetak  radova na   dvorani u  Draškovcu te kada će početi izgradnja Odmorišta  za  bicikliste  u  Oporovcu. Mario Vrbanec postavio je pitanje o obnovi Sportskog parka u Čehovcu te pitanje o nastavku radova na šljunčari tvrtke Eurobeton. Anica Antolek Hrgar postavila je pitanja o možebitnom uvrštenju Grada Preloga u istraživanja koja neke gradove smještaju u vrhove istraživanja razvijenosti, uz konstataciju da i Grad Prelog to zaslužuje. Dražen Novak postavio je pitanje o mogućem smanjenju plaćanja iznosa boravka djece u dječjem vrtiću te drugih mjera kojima bi se moglo pomoći mladim obiteljima.

Odgovarajući na pitanja te komentirajući Proračun gradonačelnik Kolarek je posebno istaknuo: „Grad Prelog, u posljednjem istraživanju Instituta za financije, ocijenjen je ocjenom 5, za svoju proračunsku transparentnost. Za potrebe ovog istraživanja, proračunska transparentnost mjeri se brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama hrvatskih lokalnih jedinica, a to su u ovom ciklusu: godišnje izvršenje proračuna za 2016., polugodišnje izvršenje proračuna za 2017., prijedlog proračuna za 2018., izglasani proračun za 2018. i proračunski vodič za građane za 2018. Priznanje instituta ove je godine dobilo 17 županija, 54 grada i 107 općina koje su objavile svih pet spomenutih dokumenata.

Na području Grada Preloga, u tijeku je provedba deset projekata, a tijekom 2017. i 2018. godine ukupno je povučeno 44.852.755,98 kuna, iz sredstava europskih fondova, što čini prosjek od 5.739,31 kune po stanovniku Grada Preloga. Realizacija nekih projekata trajat će do 2020. godine.“

(Željko Sokač)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*