medjimurjepress@gmail.com

Iduće godine rekonstrukcija ceste od Slemenica do Murskog Središća i semafori u centru grada

U svrhu dodatnog olakšanja prometovanja na potezu od Čakovca do Murskog Središća na dionici ceste D209 od Slemenica do Murskog Središća potrebita je kompletna obnova te dionice. U obuhvatu radova je širenje ceste na 6,5 m te obostrana gradnja biciklističkih traka na toj dionici. Također je za iduću godinu predviđena semaforizacija centra grada Mursko Središće, uređenje pristupa za osobe sa posebnim potrebama sa biciklističke trake na kolnik, postavljanje nove horizontalne i vertikalne signalizacije i drugi potrebiti radovi.

Danas, u četvrtak 05. rujna 2019. godine je u Gradu Mursko Središće održan radni sastanak v.d. rukovoditelja Poslovne jedinice Hrvatskih cesta – Varaždin Davor Bobičanec, gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka, pročelnika Grada Mursko Središće Miljenka Štefanića i voditelja Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josipa Sršana, gdje su se proanalizirali svi aspekti tog projekta.

Rukovoditelj Bobičanec je obavijestio gradonačelnika da se taj projekt temeljem zaključka nedavno održane sjednice Vlade RH u Čakovcu uvrštava u 2020. godinu sa rokom izvedbe 18 mjeseci. Obzirom što Hrvatske ceste imaju ishođenu građevinsku dozvolu te riješene imovinsko pravne poslove za rekonstrukciju ceste, a rješavanje centralnog raskršća je u fazi projektiranja i biti će završeno do siječnja 2020. godine, tada slijedi javna nabava te uskoro i početak radova. Plan je da do turističke sezone bude gotovo centralno raskršće kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u prometu zbog pojačanog prometa u tom razdoblju. Vrijednost investicije je oko 44 milijuna kuna. Rukovoditelj Bobičanec također je obavijestio gradonačelnika da se u skoro vrijeme priprema obnova mosta, pa će tako time ta dionica biti puno sigurnija i prometovanje će biti brže i jednostavnije, a pogotovo se povećava sigurnost biciklista i pješaka. Također se u skorom terminu očekuje posjeta ministra vanjskih i europskih poslova najsjevernijem gradu u cilju upoznavanja i pripreme za sastanak sa slovenskom stranom, a u svezi utvrđivanja točke spajanja novog mosta jer je to uvjet za početak projektiranja nove ceste od Čakovca do Murskog Središća, zaobilaznice Murskog Središća i novog mosta, a sve to je Vlada svojim zaključkom također naložila Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i Hrvatskim cestama.

Grad Mursko Središće već više godina jako dobro surađuje sa Hrvatskim cestama koje pokazuju brigu za sigurnost i dobro prometovanje kroz grad.

(GMS)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*