Međimurje Press
Grad Prelog

Ivančić i Horvat obranili naslov, rekordnih 17 posada u Lovu na labuđe pero!

Rekordnih sedamnaest posada okupilo se ove godine, na dvadeset i drugom izdanju Lova na labuđe pero, a naslov pobjednik obranili su Miroslav Horvat i Branko Ivančić

Lov na labuđe pero, tradicionalna je manifestacija koju organizira Nautički klub Labud iz Preloga, a i ove je godine održana u sklopu projekta Aqua Adventures. Projekt akronima AQUA ADVENTURES provode Grad Prelog i mađarska općina Kistolmács, a sufinancira Europska unija u sklopu programa Interreg V-A Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. u iznosu od 85%.

Lov na labuđe pero prigodnim su govorima otvorili saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, međimurski župan Matija Posavec te predsjednik Nautičkog kluba Labud Mario Naranđa.

Natjecatelje Lova na labuđe pero, svojim su dolaskom podržali, uz brojne posjetitelje, i predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki te zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan.

Natjecatelje je kratkom pričom o svojim iskustvima sa labudovima nasmijao Jan Kerekeš, a nije izostalo ni dravko čudovište, popularni Pesjanek, koji čini se i nije tako strašan, jer su se brojni mališani rado slikali sa njime.

Iza pobjednika ovogodišnjeg Lova na labuđe pero, Branka Ivančića i Miroslava Horvata, drugo su mjesto osvojili Miroslav Vrhaj i Denis Malek, a treće mjesto Miroslav Duhović i Ivan Magić. U utrci za labuđe pero, sudjelovale su i posade nautičkih klubova iz Donje Dubrave, Donjeg Vidovca i Kotoribe, a da sve prođe u najboljem redu, uz organizatore, pobrinuli su se i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja te Policijske uprave međimurske, Policijske postaje Prelog.

Start i ovogodišnjeg Lova na labuđe pero, označio je pucanj iz topa Zrinske garde Čakovec. U pračkanju, najbolji je bio Ivan Belić iz Preloga, a u utrci kajaka prvo su mjesto osvojili Luka Marđetko i Ana Novak.

Nakon sportskih natjecanja, druženje je nastavljeno uz glazbu Andree i Gorana Šafarića, na prostoru Vrbica, Nautičkog kluba Labud.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja