Labuđe pero u rukama Nikole Madića i Ivana Višnića

Nautički klub Labud iz Preloga bio je domaćin sedamnaestog po redu „Lova na labuđe pero“. Utrka je to tradicionalnih dravskih čamaca. Tradicionalni drveni čamci ili “čoni”, kako ih nazivaju u Prelogu i okolici, tradicija je koju Nautički klub Labud želi očuvati od zaborava i kroz svoje aktivnosti revitalizirati njegovu upotrebu.

U utrci je sudjelovalo petnaest posada, a prvo su mjesto osvojili Nikola Madić i Ivan Višnić, ispred Mire Ivančića i Branka Ivančića, dok su treći bili Igor Grabant i Dario Grabant.

U pračkanju je najprecizniji bio Krešo Malek, a u alci na vodi Franjo Slivar i Vladimir Mlinarić.

Lovu na labuđe pero, uz brojne građane prisustvovali su i saborski zastupnik Darko Horvat, zamjenica župana Sandra Herman, gradonačelnik Ljubomir Kolarek, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan te predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki. Pucnjem iz topa start Lova na labuđe pero označili su članovi Zrinske garde Čakovec.

Nautički klub Labud posebno je ponosan na suradnju sa Klubom Duga. Ove godine Nautički klub Labud Prelog i Udruga osoba sa intelektualnim teškoćama Međimurske Županije, odnosno Klub Duga Prelog, partneri su u projektu Grada Preloga. Projekat nosi naslov „I ja živim uz obalu rijeke Drave“ i provodi se sa ciljem poboljšanja kvalitete života osoba sa intelektualnim teškoćama. Članovi Labuda i Duge zajedno su obilježili Dan planete Zemlje i Dan parkova, radnim akcijama i druženjem u Sportskom parku Vrbica. Članovi Duge pripremili su nagrade za sve natjecatelje Lova na labuđe pero.

(j.g.)
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*