Letenye, Ludbreg i Prelog

Projekt „HAPPY BIKE“ polako ide svome kraju, a u četvrtak, 9. svibnja, održan je u Gradskoj vijećnici Grada Preloga posljednji sastanak projektnih timova partnera u ovom projektu.

Tako su se okupili predstavnici gradova Letenye, Ludbreg i Prelog te Županijske uprave za ceste Varaždin. S obzirom da je jedna od tema sastanka bila i međunarodna biciklijada, koja će spojiti ova tri grada, sastanku su nazočili i predstavnici policijskih uprava iz Međimurske i Varaždinske županije. Prva od predviđene dvije međunarodne biciklijade održat će se u nedjelju, 19. svibnja, a domaćin je mađarski grad Letenye.

HAPPY BIKE je projekt Europske unije koji je odobren za financiranje u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. U sklopu projekta na području Preloga, održan je niz radionica, Međunarodni dječji biciklistički kamp, Prvomajska biciklijada. Ono što je najvažnije, uređeno je biciklističko odmorište u Oporovcu, jedno od rijetkih odmorišta za bicikliste u o ovom kraju Hrvatske. U prostoru odmorišta mogu se pronaći mnoge usluge potrebne svakom biciklistu i svakom putniku namjerniku. Uz mjesto za predah i odmor u prekrasnom međimurskom mjestu Oporovec, ovdje se nude setovi te sve potrebno za popravak bicikala te besplatan Wi-Fi.

 (žs)
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*