LJETO U PRELOGU samo za poželjeti!

Grad Prelog već sada može se svrstati u rang daleko većih gradova koji svojim građanima pružaju užitke tijekom ljetnih mjeseci. I ne samo da je u rangu, već ovogodišnjim priprema daleko nadmašuje druga razvikanija ljeta.

S budžetom s kojim netko pripremi možda jedan sadržaj, TZ Preloga i Gradska uprava čine gotovo nemoguće. Uz 14 sadržajnih programa uz koji ide još više popratnih evenata pa se brojka penje i na 40 događanja, sasvim sigurno spada u red gotovo nemogućeg.

Prelog i njegovo vodstvo uz maksimalan napor i za samo 50-tak tisuća kuna pripremili su obilje sadržaja koji će ispuniti svekoliki interes sugrađana.

Kulturni život grada želimo podići na još veću razinu, rekao je danas prvi čovjek grada Ljubomir Kolarek na prigodnoj press konferenciji na kojoj je predstavljeno ovogodišnje LJETO U PRELOGU. Uz njega program su sadržajno prezentirali zamjenik predsjednika TZ Ivan Gradečak-Joc te glasnogovornik Željko Sokač.

Sam start programa koji će se odvijati od 1.7. pa do 25.7. započinje OPEROM POD ZVIJEZDAMA na Trgu Slobode od 21 sat.  Već 6.7. u Hotelu Panorama odvijat će se izbor Miss Međimurja, a dan kasnije Seoske igre u Čukovcu.

Lova na labuđe pero u zoni Marine na rasporedu je 8.7., kao i 24. Međunarodni streličarski kup-Zlatna strela na igralištu u Otoku.

Od 13. 7. do 22.7. svakodnevno trajati će Ljetne noći na parku Mladosti, a 14.7. Smotra folklora. Večer uz tamburicu odvijati će se 15.7., dok se 22.7. organizira Kup Grada Preloga u preponskom jahanju na području rekreacionog centra Marina.

24.7. na Trg Slobode dolazi obitelj Rucner, a 25.7. održat će se proštenje sv. Jakova tzv. Priločko proštenje.

Svakako svim tim događanjima treba pridodati nastupe MIE DIMŠIĆ, OPĆE OPASNOSTI i dr. početak Kros lige koja će trajati do 24. kolovoza, Turnir “Med firmami” 30.lipnja, natjecanje u Triatlonu,

Svakako posebna atrakcija događati će se na Kupu Grada Preloga u preponskom jahanju u suorganizaciji s Konjičkim savezom Hrvatske, što će ujedno biti i priprema za Croatia kup.

Svemu tome treba pridodati kako su u gradu razmišljali i o najmlađima koji će putem Društva naša djeca cijelo ljeto od 26. lipnja pa do 31 kolovoza ispunjavati vrijeme uz brojne edukativne i zabavne radionice. 

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek na kraju se zahvalio svim udrugama, institucijama, koji su preko Odjela za društvene djelatnosti slali sadržajne programe, a posebno  one koji su vezani uz rad s djecom. Iskoristio je priliku da naglasi kako Prelog svoja usmjerenja uz gospodarstvo, sve više posvećuje turizmu pa se s toga uskoro očekuje i osnivanje Turističkog ureda. Potrebe su sve veće, a već su počele pripreme za sanaciju jezera, ali i postavljanje mlina.

Sve u svemu LJETO  U PRELOGU  mamac je dobre zabave za sve one koji neće na more.

(R.Dobošić)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*