medjimurjepress@gmail.com

Med osnova prirodnog liječenja

Festival meda u Prelogu

Turistička zajednica Grada Preloga, uz Udrugu pčelara Nektar iz Preloga, organizirala je i ove godine Festival meda u Prelogu. Ova je manifestacija održana u subotu, 19. listopada, u prijepodnevnim satima, na prostoru Trga Slobode u Prelogu.

Dvadesetak proizvođača ponudilo je svoje proizvode, ali i razmijenilo svoja iskustva. Brojni su problemi s kojima se susreću proizvođači meda te je i ovakvo okupljanje prilika da se upozori na sve ono što muči proizvođače meda. Izlagači su predstavili razne vrste meda, med od bagrema, lipe, livadni med, šumski med.

U glazbenom su programu nastupili sjajni glazbenici Krunoslav Lajtman i Martina Sabljak, koji su ovom Festivalu meda, dali poseban glazbeni ugođaj. Trgom u Prelogu prošetao je veliki broj građana, a većina se njih, kupnjom je barem male staklenke meda, polako spremila za hladne dane koji dolaze. Jer, med se od davnina koristi kao lijek, a do današnjih je dana zadržao reputaciju najpopularnijeg prirodnog lijeka. Med pomaže kod bržeg zacjeljivanja rana, bolesti crijeva i želuca, povišene tjelesne temperature, a može se koristiti i kao sredstvo za čišćenje. U narodnoj medicini, med je i danas osnova prirodnog liječenja.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*