Međimurje Press
Grad Prelog

Ministrica Tramišak u radnom posjetu Gradu Prelogu!

U radnom posjetu Gradu Prelogu, boravila je, u četvrtak 22. srpnja, Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u Vladi Republike Hrvatske.

Ovo je ministarstvo Prelogu itekako blisko, s obzirom na veliki broj europskih projekata koji se provode na području Preloga. Podaci Ministarstva financija o izvršenju proračuna u 2019. godini pokazali su da je Grad Prelog među 10 gradova koji su povukli najviše bespovratnog novca za svoje projekte, „per capita“, odnosno po broju stanovnika Prelog se nalazi među prvih deset gradova na ovom popisu, a gledajući tri sjeverne županije, Međimursku, Varaždinsku i Koprivničko – križevačku županiju, Prelog je vodeći grad, sa 1863 kune po stanovniku.

Uz saborskog zastupnika i gradonačelnika Preloga Ljubomira Kolareka te njegove najbliže suradnike, zamjenika Kvakana i predsjednika Gradskog vijeća Ujlakija, kao i sve zaposlenike Grada Preloga koji rade na europskim projektima, sastanku su prisustvovali Darko Horvat, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te tajnik kabineta Goran Gotal te načelnici općina Orehovica, Goričan, Podturen.

Tema razgovora bile su mogućnosti za kandidiranje novih projekata u predstojećem financijskom razdoblju 2021. – 2027. Ministrica Tramišak posebno je naglasila da svi projekti, prije svega, moraju donijeti poboljšanje kvalitete života ljudi na nekom području, kao i važnost ulaganja u gospodarstvo.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja