Međimurje Press
Grad Prelog

Nastavlja se projekt “POMOZI, ZAPOSLI, USREĆI”

Grad Prelog primio je odličnu vijest. Naime, stigla je obavijest o uspješnom apliciranju projekta „POMOZI, ZAPOSLI, USREĆI 3“, što znači da je projekat prošao administrativnu kontrolu i kvalitativno vrednovanje te preostaje još samo Odluka o financiranju i u konačnici potpisivanje Ugovora. 

Cilj projekta „POMOZI, ZAPOSLI, USREĆI III“ je unapređenje radnog potencijala teže zapošljivih žena i žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja, njihovo zapošljavanje te povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika. U okviru projekta zaposlit će se 10 žena pripadnica ciljane skupine Poziva koje će pružati uslugu 60-ak korisnika s područja Grada Preloga.

Očekuje se da će se usluga pomoći u kući početi vršiti 1. rujna 2022. godine u trajanju od 6 mjeseci. Potrebno je naglasiti kako Grad Prelog projekat „POMOZI, ZAPOSLI, USREĆI“ provodi još od kraja 2017. godine, a njegovo podržavanje kroz 3 faze projekta dokaz je uspješnosti projekta na terenu i važnosti njegove održivosti. Projekt „POMOZI, ZAPOSLI, USREĆI“ dao je doprinos povećanju kvalitete života teže zapošljivih žena i njihovoj integraciji u društvene aktivnosti, ojačala se njihova uloga na tržištu rada te njihova pozicija u obitelji i zajednici.

Velik doprinos dao je i  krajnjim korisnicima kojima se pružala usluga pomoći u kući. Vrijednost projekta je 494.400,00 kn, financirana u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja