medjimurjepress@gmail.com

Nautičkog kluba Labud

Svoju su godišnju Skupštinu održali članovi Nautičkog kluba Labud iz Preloga

Skupštini su nazočili, uz članove Labuda, i brojni gosti koji su pozdravili domaćine i njihov rad. Redom su tu bili gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, zamjenik predsjednika Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednik i tajnik Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Željko Medved i Leonardo Belović, predsjednik Zrinske garde Čakovec Đuro Bel, predstavnici prijateljskih društava iz Preloga, Donje Dubrave, Donjeg Vidovca, Središča ob Dravi (Slovenija).

Predsjednik Nautičkog kluba Labud, Davor Sokač, detaljno je nabrojao sve aktivnosti Labuda u prošloj godini. Kao što je to već uobičajeno, i tijekom 2019. godine, članovi Nautičkog kluba Labud  bili su vrlo aktivni i kreativni. Od organizacije posjete potencijalnih investitora iz Kuvajta i Saudijske Arabije u vrijeme fašnika, preko odbojke na vodi, lova na labuđe pero, kuharskih umijeća za dane kruha, kestenijade i porinuća novog klupskog čamca došli smo do kraja još jedne kalendarske godine. Manifestacija „Lov na labuđe pero“ okupila je i ove godine najviše gledatelja i posjetitelja, a dan prije prijatelji i zaljubljenici u vodene aktivnosti imali su priliku okušati se u odbojci na vodi. Tradicionalno, uz utrku „dravskim čonima“, održana je i  „alka na vodi“ te „pračkanje na priločki način“. Članovi kluba okušali su se i prezentirali posjetiteljima i veslanje u kajacima, koje je bilo organizirano ovaj put za bračne parove. Vrlo rado se članovi kluba odazivaju i sudjeluju i na manifestacijama koje organiziraju prijateljski klubovi iz Donjeg Vidovca, Donje Dubrave i susjedne Slovenije.

Skupština je donijela i promjenu u vodstvu kluba te je Davora Sokača na mjestu predsjednika zamijenio Mario Naranđa. Izvješće Nadzornog odbora pročitao je Ivan Višnić, a financijsko izvješće je pripremila Klementina Srpak. Kao i uvijek, uvod u Skupštinu začinio je Željko Sokač, ovoga puta predstavivši novoosnovani „priločki zavod za javno zdravstvo“.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*