Međimurje Press
Grad Prelog Kultura i obrazovanje

Noć Muzeja u Prelogu, petak 27.1.2017. od 18,00-01,00 sat

Hrvatsko muzejsko društvo već jedanaest godina provodi manifestaciju Noć muzeja, koja je u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja, a s ciljem da se potakne daljnje prepoznavanje muzeja kao dinamičnih institucija, koje potiču istraživanje, inovativnost, kreativnost, a promoviranjem baštine i njenog utjecaja na suvremene tendencije, promiču važnost interakcije muzeja s okruženjem, stvaranje nove publike i održivi razvoj muzeja i zajednice.

Dvanaestu Noć muzeja obilježit će tema GLAZBA I GLAZBENI VELIKANI I NJIHOV UTJECAJ NA DRUŠTVO, kojom se želi ukazati na važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja najširoj javnosti, materijalne i nematerijalne kulturne baštine, koju brojni muzeji i druge ustanove u svojim zbirkama, ali i iznimnog utjecaja koji je imala glazba i glazbeni stvaraoci kroz povijest do najsuvremenijeg doba.

PROGRAM U PRELOGU

Izložbe

-stalni postav iz zbirke prof.dr.sc.Matije Berljaka; izložba Etno zbirke Petra Horvata; izložba    skulptura Mozart i društvo iz kutije šibica autora Tomislava Horvata; izložba knjižne građe (autobiografija i biografija) te starih gramofona i vinil ploča svjetski poznatih glazbenika dvadesetog stoljeća Vječni vinil u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Glazbeni program

-TS Svirci; Podium Brass Kvintet; Elvis show (Željko Šperanda)

Muzikana

-Trivija kviz u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga posvećen glazbi dvadesetog stoljeća

Predavanje

-Konzervatorsko-restauratorski radovi na knjizi Protokol 1892-1830. Poglavarstvo trgovišta Prelog. predavači Suzana Njegač i Igor Kozjak (Hrvatski državni arhiv i Državni arhiv za Međimurje)

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja