medjimurjepress@gmail.com

Novi, moderan, funkcionalan DV Fijolica u Prelogu

Uoči ovogodišnje proslave Dana Grada Preloga, prigodnom je svečanošću otvoren obnovljeni Dječji vrtić Fijolica.

„Ovaj je projekt dio Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, kojeg je provodilo Ministarstvo poljoprivrede. Radi se o natječaju kojeg se dugo iščekivalo i temeljito se pripremalo. Osnovni cilj projekta bila je rekonstrukcija i proširenje postojeće zgrade Dječjeg vrtića „Fijolica“ u Prelogu koja se sastoji od dogradnje, nadogradnje i adaptacije. Realizacijom projekta povećat će se prostor za potrebe kvalitetnog odvijanja programa predškolskog odgoja što je primarna potreba a pogotovo vezano uz povećanja broja djece i skupina, kao i prilagođavanje uvjeta državnom pedagoškom standardu.

Mnogi pitaju kolika je ukupna cijena. Ona će se sa svim potrebnim opremanjem približiti iznosu od 12 milijuna kuna“, istakao je u svom obraćanju gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

Sve je prigodnim riječima pozdravila i ravnateljica Dječjeg vrtića Fijolica Brankica Mezga, a svojim su nastupom svečanost uljepšali mališani iz Dječjeg vrtića Fijolica, skupine Leptirići, Vjeverice i Loptice.

Svečanost je svojim glasom uljepšao i Filip Hozjak, nekada i sam polaznik Fijolice, a vrpcu su zajedničkim snagama prerezali mališani iz Dječjeg vrtića Fijolica Dominik Fleten, Korina Vrbanec, Dorian Špoljar, Lana Strahija, Jakov Benč i Ela Poredoš. Svečanosti otvorenja nazočila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja se zadržala u obnovljenim prostorima u kratkom razgovoru sa djelatnicima Dječjeg vrtića Fijolica.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*