medjimurjepress@gmail.com

Obilježena obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Krešimira Madića

U srijedu 28. kolovoza, obilježena je obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Krešimira Madića. Predstavnici Grada Preloga, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici mjesnog odbora i mještani Čukovca te obitelj Krešimira Madića, položili su vijence na spomen obilježju Krešimir Madić u Čukovcu te zapalili svijeće na posljednjem prebivalištu poginulog Krešimira Madića na mjesnom groblju u Draškovcu.

Krešimir Madić rođen je 4. ožujka 1972. godine u Čakovcu. Od rođenja živio je u Čukovcu, te polazio Osnovnu školu u Draškovcu od 1978. do 1986. godine. Svoje srednjoškolsko obrazovanje završava u Mariboru gdje je stekao zvanje kovinotokara. 1990. godine odlazi na odsluženje vojnog roka u Smederevo. Bio je pripadnik 54. samostalne bojne te je, s ostalim braniteljima, sudjelovao u obrani naše zemlje od napada agresora.

U jednom od napada četnika, 26. kolovoza 1992. godine, na području Brodske Posavine Krešo Madić ranjen je zadobivši prostrijel glave. Dva dana kasnije preminuo je od posljedica ranjavanja.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*