medjimurjepress@gmail.com

Održana 27. redovna izborna Skupština DVD Draškovec!

PREDSJEDNIK NENAD TOTA, ZAMJENICA MONIKA REPALUST

Skupštini su prisustvovali samo članovi starijih od 18 godina, bez podmlatka, mladeži i susjednih vatrogasaca, a sve u skladu sa epidemiološkim mjerama. Skupštinu  je otvorio i u nastavku vodio dopredsjednik društva Đuro Mikec. Pozivu na skupštinu su se uz domaće vatrogasce odazvali saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Mjesnog odbora Draškovec Nino Marđetko, predsjednica Mjesnog odbora Hemuševec Jacinta Matijačić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mladen Kanižaj i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Preloga Josip Posavec.

 

Podnijeta su izvješća o radu u protekloj godini pa je tako izvješće upravnog odbora podnio tajnik Mihajlo Pongrac, izvješće zapovjednika Stjepan Matjačić, financijsko izvješće, blagajnik Josip Črep, a izvješće Nadzornog odbora Ivan Horvat. Program rada i prateći financijski plan za 2021./22. prezentirao je dopredsjednik Đuro Mikec. Podnijeta izvješća, program rada i financijski plan za 2021./22. godinu, kojeg je donio Upravni odbor krajem 2020. godine, jednoglasno su prihvaćeni.

Skupština je izglasala slijedeće dužnosnike: predsjednik Nenad Tota, zamjenica predsjednika Monika Repalust, zapovjednik Stjepan Matijačić, zamjenik zapovjednika Jurica Židov, tajnik Mihajlo Pongrac, zastupnik u Skupštini Vatrogasne zajednice Međimurske županije Nenad Tota. Upravni odbor činit će: Nenad Tota, Monika Repalust, Mihajlo Pongrac, Stjepan Matijačić, Jurica Židov, Josip Črep, Nikola Vlah, Zlatko Balent, Kristijan Taradi, Đuro Mikec, Tomislav Kovač, a Nadzorni odbor: Ivan Horvat, Ivan Mirić i Valent Mikec.

Spomenice vatrogasni veteran ove godine stekli su Stjepan Kavran i Dražen Kavran, spomenice za 50 godina rada u vatrogastvu Valent Mikec i Pavao Kočiš, a spomenice za 20 godina rada u vatrogastvu primili su Jurica Židov i Tomislav Kovač.

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek  pozdravio je prisutne i najavio zamjenu zastarjelog trideset i sedam godina starog kombi vozila TAM T75 sa novijim navalnim vozilom sa posjedovanjem vode i visokotlačnim sklopom koja bi se trebala uskoro i realizirati.  Josip Posavec pohvalio je rad društva, a zapovijednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mladen Kanižaj zahvalio se na sudjelovanju operativnih članova na dislokaciji na području pogođenim potresom i izrazio zadovoljstvo što će se obnoviti vozni park, a time i povećati sposobnost operativne postrojbe za intervencije. Na kraju je upućena posebna zahvala društva Gradu Prelogu, mještanima Draškovca i Hemuševca, mjesnim udrugama, župniku, vrtiću, Osnovnoj školi Draškovec, kao i sponzorima i donatorima koji su uvijek spremni pomoći.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*