Održana 5. Eko kviz o gospodarenju otpadom

Na prostoru reciklažnog dvorišta Gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom d.o.o., održan je u ponedjeljak, 6. svibnja, tradicionalni, peti po redu, Eko kviz o gospodarenju otpadom za učenike sedmih razreda osnovnih škola s područja 13 jedinica lokalne samouprave, koje pokriva Pre-kom: Grad Prelog, Općine Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Sveta Marija, Goričan, Donji Kraljevec, Belica, Dekanovec, Domašinec, Podturen, Martijanec i Pribislavec.

Ove je godine Eko kviz bio dio projekta „Ne dvoji nego smeće odvoji“ koji je sufinanciran od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz Kohezijskog fonda za financijsko razdoblje 2014.-2020. Ove je godine za svaku školu koja sudjeluje bilo osigurano 1.000,00 kn za nadoknadu troškova prijevoza i sudjelovanja u kvizu, a najuspješnijima su bile osigurane vrijedne nagrade, za prvo mjesto LED TV LG dijagonale 55/139 cm, za drugo mjesto prijenosno računalo ACER ASPIRE, a za treće mjesto fotoaparat NIKON Coolpix B500. Kviz se sastojao od dva dijela, pismenog dijela te praktičnog dijela gdje se mjerila brzina i točnost u razvrstavanju otpada.

Na kraju je prvo mjesto osvojila Osnovna škola Martijanec (Dora Bedeković, Lovro Novak i Luka Crnković), drugo mjesto Osnovna škola Prelog (Sara Mikec, Mia Pintarić i Mia Šestan), a treće mjesto Osnovna škola Domašinec (Elena Juračić, Marijela Drvoderić i Karlo Košak).

Nagrade su najboljima predali gradonačelnik Ljubomir Kolarek te direktor Prekoma Siniša Radiković, a da sve prođe u najboljem redu pobrinule su se Sandra Golubić, iz Međimurske županije te djelatnice Pre-koma Tihana Jelačić Radiković i Lidija Negovec.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*