Međimurje Press
Grad Prelog

Održana radionica Volonterskog centra „Za zajednicu“

Lokalni Volonterski centar „Za zajednicu“ sa sjedištem u Prelogu osnovan je 26. rujna 2017. godine u okviru projekta „Mijenjam svijet, volontiram“. Osnivanjem Volonterskog centra “Za zajednicu” mladim je građanima s područja donjeg dijela Međimurja osigurana dostupnost i mogućnost da se uključe u razne volonterske aktivnosti u njihovoj lokalnoj zajednici, sukladno njihovim mogućnostima i željama. U okviru Volonterskog centra održavaju se edukativne radionice usmjerene organizatorima volontiranja, građanima, organizacijama civilnog društva, javnim ustanovama, školama i jedinicama lokalne samouprave.

Jedna od takvih radionica, održana je, u prostoru Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, u utorak 7. rujna. Sudionike radionice pod nazivom „Borba s anksioznošću i depresijom kao posljedica COVD-a 19“ , pozdravio je i gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Organizacijom radionice željela se usmjeriti rasprava prema ublažavanju posljedica pandemije uzrokovane COVID-om 19 kao što su anksioznost i depresivna stanja koja loše utječu na mentalno zdravlje osoba, pogotovo osoba smanjih socijalnih kontakata u vrijeme i nakon pandemije. Sudionici su mogli naučiti kako se nositi u takvim situacijama, što će utjecati na bolju kvalitetu života u zajednici te kako poboljšati njihov društveni život i psihofizičko zdravlje. Edukaciju je održala socijalna radnica Lea Jurković.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja