medjimurjepress@gmail.com

Održana završna konferencija projekta Happy Bike u Oporovcu

U Oporovcu je održana, u srijedu 19. lipnja, završna konferencija projekta Happy Bike. Happy Bike je projekt Europske unije koji je odobren za financiranje u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Partneri u ovom projektu su gradovi Letenye, Prelog, Ludbreg, te Županijska uprava za ceste Varaždin.

Uvodne su govore održali gradonačelnici Grada Letenyea Farkas Szilard, Grada Ludbrega Dubravko Bilić, Grada Preloga Ljubomir Kolarek kao i Dejan Radat iz Županijske uprave za ceste Varaždin. Predstavljeni su rezultati projekta, a predstavili su ih voditelji projekta Miroslav Hržić  (Grad Prelog), Svjetlana Horvatić (Grad Ludbreg), Judith Vinhoffer (Grad Letenye) te Dejan Radat (Županijska uprava za ceste Varaždin).

Projektom Happy Bike uspostavlja se nova biciklistička ruta koja kreće od Letenyea, kroz Prelog do Ludbrega, a uz biciklističku rutu postavljene su i interpretacijske staze sa prikazom prirodne i kulturne baštine. Niz atrakcija, povijesnih spomenika, smještajne i ugostiteljske kapacitete, dotiče ova ruta.

U sklopu završne konferencije, otvoreno je i biciklističko odmorište u Oporovcu, prvo u ovakvom obliku u ovome dijelu Međimurske županije. U prostoru odmorišta mogu se pronaći mnoge usluge potrebne svakom biciklistu i svakom putniku namjerniku.

Uz mjesto za predah i odmor u prekrasnom međimurskom mjestu Oporovec, ovdje se nude setovi te sve potrebno za popravak bicikala te besplatan Wi-Fi. Ukupna dužina biciklističke rute unutar projekta Happy Bike jest 111,81 kilometar. Najviša točka u ovom pretežno nizinskom kraju je 257 metara.

Ruta započinje i završava u mađarskom Letenyeu, a prolazi Prelogom i Ludbregom. Svaki će biciklist pronaći nešto za sebe, bilo da se radi o kulturnoj i povijesnoj znatiželji, bilo da je potrebno mjesto za odmor ili pak želi uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, odnosno samo uživati u prekrasnom krajoliku. Od plodnog ludbreškog vinogradskog kraja, prostora uz rijeku Dravu kraj Preloga, Murom do Letenyea. Putevi su gotovo u cijelosti asfaltirani te se kompletna Happy Bike ruta može proći kroz pet do šest sati.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*