Osposobljeno 10 gerontodomaćica

U prostoru Muzeja Croata insulanus Grada Preloga svečano su dodijeljena uvjerenja o osposobljenosti za gerontodomaćice, ženama koje su educirane kroz projekt „Pomozi, Zaposli, Usreći“. Ovaj se projekt provodi kroz program „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiran iz Europskog socijalnog fonda. Program „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena.

Kroz ovaj projekt na području Grada Preloga zaposliti će se 10 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige za 50-tak  starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Inače, unutar ovog projekta Gradu Prelogu dodijeljeno je ukupno 2.016.222,80 kuna uz stopostotno financiranje od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava, odnosno iz Europskog socijalnog fonda. Istovremeno se njihovim osposobljavanjem otvaraju nove mogućnosti zapošljavanja a samim time i jača i njihova pozicija u obitelji i zajednici.

Samu izobrazbu provelo je Pučkog otvorenog učilišta Čakovec, čiji je ravnatelj Mario Zamuda i predstavio program osposobljavanja, te istaknuo da se radi o verificiranom programu koji se upisuje u e-radnu knjižicu. Završetkom osposobljavanja krenut će i pružanje usluge pomoć u kući. Sve okupljene pozdravio je gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek te pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Miljenka Radović, zatim voditeljica projekta Mateja Kavran Matjačić te koordinatorica projektnih aktivnosti Marija Igrec. Uz uvjerenja o osposobljenosti, svim je ženama unutar ovog projekta podijeljena oprema, odjeća i obuća za rad te bicikli. Prisutnima je podijeljen i pisani materijal Etički kodeks koji utvrđuje načela i pravila ponašanja prilikom pružanja usluge pomoći u kući. Najavljeno je kako će s radom započeti 1. svibnja 2018. godine, s kojim danom će se i potpisati ugovori o radu.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*