Međimurje Press
Grad Prelog IT

Otvoren info punkt Turističke zajednice Grada Preloga, prvi takav u Hrvatskoj!

Na Trgu sv. Jakoba u Prelogu, danas je službeno u opticaj puštena info punkt Pametna platforme SMART TURIST uz nazočnost zamjenika predsjednika Skupštine Međimurske županije Dragutina Glavine i čelnika Grada Preloga.

Smart Tourist je moderna, sigurna i intuitivna IT platforma koja se sastoji od nekoliko digitalnih komponenti koje su povezane u cjelinu putem brzog i intuitivnog colud portala koji je ujedno centralno mjesto administracije sadržaja i postavljanja interakcije s krajnjim korisnicima sadržaja. Platforma se kao i web stranica, lokalnim zajednicama, županijama, gradovima, općinama ili turističkim zajednicama i može služiti kao jedinstvena platforma za objedinjavanje i održavanjem sadržaja na jednom mjestu.

Ljubomir Kolarek i Stanislav Magić

Interesantno je da Smart Tourist ima višejezičnu platformu te omogućuje administratoru  laku prilagodljivost novom prijevodu.

Ovaj prvi instalirani ino punkt poklon je Prelogu vlasnika tvtke Smart Tourist d.o.o. iz Ludbrega i njegovog vlasnika Stanislava Magića.

Na info punktu u Prelogu dostupne su za sada sve relevantne informacije samog grada, svi OPG-ovi, turističke ponude- rekao je Magić, a očekuje se i dogradnja podataka iz cijele županije, ali i regionalnih okvira.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek napomenuo je  da je jedan takav irektan link važan za grad od informacija vezanih za smještaj, kulturnih institucija, gospodarstva, društvenih akcija, sporta, važnih lokacija, OPG-ova. Pozvao je i sve jedinice lokalne samouprave da s uključe u ovaj projekt. Ponosni smo na ovaj projekt što je instaliran baš u našem gradu kao prvi takav u državi.

Napomenimo da je ovim projektom obilježeno 24 godine Grada Preloga.

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja