Početna konferencija projekta DESCO

U Ludbregu je, u ponedjeljak 18. prosinca, održana početna konferencija projekta „Development of strategic cross-border cooperation between Letenye, Ludbreg and Prelog – DESCO“. Projekt će se realizirati u programu prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska.

Projekt DESCO temelji se na potrebi jačanja suradnje između malenih gradova i različitih dionika te okuplja tri partnera iz dvije zemlje: Grad Ludbreg, Grad Prelog i Općinu Letenye, s ciljem unapređenja suradnje između partnera, institucija i građana na prekograničnom području. Glavni cilj projekta je razvijanje zajedničke platforme za stratešku suradnju između različitih dionika u cijelom prekograničnom području. Ovakva metoda omogućuje povezivanje velikog broja različitih organizacija, razradu i rješavanje razvojnih pitanja na obje strane granice te izradu strateške podloge za rješavanje zajedničkih problema. Specifični ciljevi projekta odnose se na povećanje razmjene iskustava i znanja između sudionika s hrvatske i mađarske strane, jačanje partnerstva između lokalnih vlasti, civilnog društva, malih i srednjih poduzeća i građana te na promicanje lokalnog strateškog razvoja. Projekt je sufinanciran iz Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska za programsko razdoblje 2014.-2020.

Pozdravne riječi uputili su gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. Nakon pozdravnih govora projekt su kroz različite prezentacije predstavili voditelji projekta. Mateja Kavran Matjačić, voditeljica projekta ispred Grada Preloga, održala je prezentaciju sa temom očekivanog doprinosa projektu na unapređenju prekogranične suradnje za Grad Prelog. Dr. Márton Szűcs, voditelj Zajedničkog tajništva Mađarska – Hrvatska govorio je o Programu prekogranične suradnje Mađarska Hrvatska za Programsko razdoblje 2014.-2020. Tvrtko Čelan, programski i komunikacijski menadžer Zajedničkog tajništva Mađarska – Hrvatska prezentirao je iskustva iz Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013. te ulogu komunikacije u razdoblju 2014.-2020. Petra Međimurec, voditeljica projekta za Grad Ludbreg i Judith Vinhoffer voditeljica projekta za Općinu Letenye prezentirale su budući utjecaj projekta i na njihove sredine.

(ž.s.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*