Prijem za dva uspješna preloška poduzetnika

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek, priredio je, u ponedjeljak, 17. prosinca prijem za vlasnike tvrtki Foto Naranđa d.o.o. te Švenda Tarmann Chemie d.o.o.

Razlog za prijem je 40 godina samostalnog rada Dragutina Švende i 35 godina rada Josipa Naranđe. Obojica su u posao krenuli kao vlasnici obrta, koji su s vremenom prerasli u uspješna poduzeća.

Josip Naranđa svoj je obrt osnovao 1.2.1984. godine, a 1.2.1995. obrt je prerastao u tvrtku, današnjo Foto Naranđa d.o.o. Veliku pomoć u radu pružala mu je kroz sve godine supruga Otilija te kćer Lea. Dragutin Švenda u privatni je posao krenuo 1979. godine, osnovavši tvrtku koja se bavila vulkanizerskim uslugama, popravkom i prodajom guma te proizvodnjom gumeno – tehničke robe. 1992. godine proširena je djelatnost na proizvodnju i prodaju sredstava za čišćenje za industriju, ugostiteljstvo i kućanstvo.

Danas tvrtka Švenda Tarmann Chemie zapošljava četrdesetak djelatnika. Gradonačelnik Kolarek zaželio im je puno uspjeha u radu, uz nadu da će njihov posao preuzeti članovi obitelji, nastavljajući tradiciju poduzetništva u obiteljima Naranđa i Švenda.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*