medjimurjepress@gmail.com

Potpisani prvi ugovori o subvencioniranju stambenih kredita

U sklopu konferencije za novinare, održane u ponedjeljak, 21. listopada, u Gradskoj vijećnici Grada Preloga, potpisani su ugovori o subvencioniranju stambenih kredita.

Naime, Gradsko vijeće Grada Preloga, donijelo je na svojoj jedanaestoj sjednici, Odluku o subvencioniranju stambenih kredita mladim obiteljima s područja Grada Preloga. Želja je da se zadrže mlade obitelji na području Grada Preloga te im se olakša rješavanje stambenog pitanja. Odluka omogućava subvencioniranje stambenih kredita, odnosno kamata na stambene kredite i to u iznosu od 25.000,00 kuna, koji se može i uvećati, ovisno o broju djece u obitelji. Subvencioniranje kredita odobrava se za kupnju stana ili kuće odnosno za gradnju ili dovršetak kuće odnosno za adaptaciju dotrajalog, nenastanjenog stana ili kuće.

Ovom se Odlukom Prelog aktivno uključuje u mjere demografske politike te istovremeno i revitalizaciju starih, napuštenih gruntišta na području Grada Preloga.

Ugovore su sa gradonačelnikom Grada Preloga Ljubomirom Kolarekom potpisali Tomislav Baranašić, Saša Šavora, Denis Zadravec, Stevica Trstenjak, Boris Zadravec, Filip Knez, Davor Špoljar, Nikola Janković, Silvija Beti i Mateja Kavran Matjačić.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*