Prelog obilježio Dan antifašističke borbe

22. lipnja, Dan antifašističke borbe, Grad Prelog obilježio je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Spomenik palim borcima, rad Luja Bezeredija, u parku Trg Slobode u Prelog.

Svim se okupljenima, sa nekoliko riječi, obratio gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, a nazočili su i zamjenik predsjednika Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, vijećnici Gradskog vijeća Grada Preloga, predstavnici mjesnih odbora s područja Preloga.

Dan antifašističke borbe je državni blagdan, a obilježava se u znak sjećanja na 22. lipnja 1941., kad je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, ujedno i prva antihitlerovska postrojba u tadašnjoj okupiranoj Hrvatskoj i Jugoslaviji.

Predstojeći pak praznik, Dan državnosti, Grad Prelog obilježit će Misom  za  domovinu, u ponedjeljak, 25. lipnja 2018. u 07,00 sati u Župnoj crkvi u Prelogu, te polaganjem vijenaca na Spomenik Domovinskom ratu, Trg bana Josipa Jelačića u Prelogu, na spomen ploči Ivanu Sokaču u Oporovcu kod Doma kulture, te na spomenik Krešimiru  Madiću u Čukovcu.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*