medjimurjepress@gmail.com

Preloška događanja do 11. ožujka 2020.

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 7.3.2020., SUBOTA U 17 SATI

  • Naprijed (Onward)

Animirani; Uloge/Glasovi: Tit Emanuel Medvešek, Jan Kerekeš, Bojana Gregorić Vejzović, Branka Cvitković, Ivica Zadro, Vinko Štefanac

Smješten u predgrađu izmišljenog svijeta, Disneyev i Pixarov “Naprijed” predstavlja dvojicu tinejdžera vilenjaka koji se upuštaju u uzbudljivu misiju otkrivanja postoji li u svijetu još uvijek bar malo čarolije. Originalni film studija Pixar režirao je Dan Scanlon, a producirala Kori Rae – ovo je ujedno i duo koji nam je donio hit „Čudovišta iz ormara“.

  • 7.3.2020., SUBOTA 19 SATI

  • Emma (Emma)

Drama; Uloge: Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Bill Nighy, Mia Goth, Miranda Hart, Josh O’Connor, Callum Turner, Rupert Graves

Emmu, glavni lik prema istoimenom romanu Jane Austen iz 1815. g, glumi Anya Taylor-Joy, široj publici poznata po ulogama u filmovima Split, Glass i Morgan. Emma je bogata mlada žena iz uspavanog sela koja vjeruje da se neće udati, ali sigurna je da može uspjeti spojiti svoje susjede u romantičnu vezu. U filmu, ostale uloge tumače Johnny Flynn koji bi trebao bi biti njezin odabranik Knightley, Bill Nighy kao Emmin pretjerano zaštitnički otac, gospodin Woodhouse te Josh OConnor kao zamjenjivi seoski vikar, gospodin Elton.

DOGAĐANJA

  • 5.3.2020., ČETVRTAK U 18 SATI, IZLOŽBA UZ MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Književni krug Prelog i Muzej Croata insulanus Grada Preloga pozivaju kreativne žene da svoje radove predstave na izložbi uoči Dana žena, 5. ožujka 2020. (četvrtak) u 18:00 sati u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga. Radove raznih tehnika, materijala i likovnih izričaja možete donijeti u Muzej Croata insulanus Grada Preloga od 2. ožujka (ponedjeljak) do 5. ožujka (četvrtak) od 10:00 do 16:00 sati. Uz radove obavezno priložiti podatke: ime i prezime te adresu. Više informacija na brojeve telefona 040/645-404 ili 099/348-3009.

  • 6.3.2020., PETAK U 18 SATI, SLAVICA GAZIBARA U KIČ PRELOG

U prostorima Knjižnice i čitaonice Grada Preloga, u petak, 06. ožujka u 18 sati, održat će se predstavljanje knjige Slavice Gazibare „Sarine priče i Ivorove mudrolije“. Moderatorica programa je dr. Mira Kermek Sredanović. Profesorica hrvatskog jezika Slavica Gazibara rodom je iz Donjeg Kraljevca. Potreba za pisanjem i čitanjem Slavicu je potaknula da upiše i završi Filozofski fakultet, hrvatski jezik i filozofiju, a kako se rano počela baviti novinarskim radom, završila je i novinarstvo te pisala za Jutarnji list, agenciju HINA i lokalne medije. Zaposlila se u Gospodarskoj školi Čakovec, a potom u Elektrostrojarskoj školi Varaždin. Surađivala je na književnim poetskim portalima, objavila je zbirku ljubavne poezije, piše liriku, lirsku prozu, kratke priče i pjesme za djecu. Slavica Gazibara uz rad u školstvu i novinarstvu, lektorirala je brojne udžbenike iz informatike, znanstvene i druge radove, piše recenzije i eseje. Okušala se i u uređivanju. Osim što je pjesnikinja i sama pomaže u promociji domaćih pjesnika. Ulaz na predstavljanje knjige je slobodan.

  • 8.3.2020., NEDJELJA U 17,00 SATI, „PRELOG SVOJIM ŽENAMA“

U Prelogu se Međunarodni dan žena obilježava, već tradicionalno pjesmom. „Prelog svojim ženama“ naziv je koncerta, kojim se, već tradicionalno u Gradu Prelogu obilježava Međunarodni dan žena. Organizator je koncerta Pjevački zbor Grada Preloga. Koncert će se održati u Domu kulture Grada Preloga, u nedjelju 8. ožujka, s početkom u 17,00 sati. Uz program, koji za ovaj koncert pripremaju članice Pjevačkog zbora Grada Preloga, predstavit će se i njihovi gosti. Gosti će biti članice Književnog kruga Prelog te članovi Tamburaškog orkestra Kulturno umjetničkog društva “Toplice” iz Varaždinskih Toplica. Ulaz na koncert je besplatan, a sve pripadnice ljepšeg spola, na koncertu očekuje i malo iznenađenje koje priprema Turistička zajednica Grada Preloga i Grad Prelog.

  • 10.3.2020., OD 17 SATI, EDUKACIJE ŽENSKOG PODUZETNIČKOG CENTRA

Grad Prelog i Ženski poduzetnički centar, pozivaju sve zainteresirane poduzetnice i poduzetnike, kao i sve one koji ćete to postati, na niz besplatnih edukacija iz projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva – financiranih iz proračuna Grada Preloga, a u provedbi Ženskog poduzetničkog centra. Sljedeća edukacija održat će se 10. ožujka, od 17 do 19 sati, u Poduzetničkom centru Prelog, na adresi Hrupine 7b. Tema sljedeće edukacije biti će „Što svaki poduzetnik treba znati o pravu?“, a govorit će pravnici iz Odvjetničkog ureda Petrić – Kajić. Svoje sudjelovanje na edukacijama možete prijaviti na mail adresu: info@poduzetnica.hr.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*