Preloška događanja do 20. veljače 2019.

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 16. I 17.2.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 17 SATI

  • Ralph ruši internet (Ralph breaks the Inetrnet)

Animiran, avanturistički; Uloge/Glasovi: Vedran Mlikota, Sandra Hrenar, Sementa Rajhard, Hana Hegedušić, Vanda Winter

Antijunak video igrice Ralph i partnerica Vanellope von Schweetz navigiraju neistraženim, prostranim i dinamičnim svijetom Interneta u potrazi za zamjenskim dijelom kako bi spasili Vanellopinu video igricu.

  • 16. I 17.2.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI

  • Zelena knjiga: Vodič za život (Green Book)

Biografija, drama, komedija; Uloge: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco

Dva puta nominiran za nagradu Oscar, Viggo Mortensen („Ruska obećanja“, „Kapetan Fantastični“) i dobitnik nagrade Oscar, Mahershala Ali („Moonlight“) glavne su uloge u filmu „Zelena knjiga: Vodič za život“. U netipičnom izletu u malo drugačiji žanr, redatelj Peter Farrelly („Glup i gluplji“, „Svi su ludi za Mary“) donosi nam priču inspiriranu istinitim prijateljstvom koje je nadvladalo rasne i klasne razlike šezdesetih godina u SAD-u. Kada 1962. godine Tony Lip (Mortensen), izbacivač talijansko-američkog podrijetla koji nije završio niti osnovnu školu, dobije posao vozača Dr. Dona Shirleyja (Ali), svjetski poznatog pijanista (ujedno i Afroamerikanca), njih dvojica moraju se koristiti „Zelenom knjigom za crnce koji se nalaze na putu kroz američki jug“ kako bi im ona ukazala na nekolicinu mjesta koja se smatraju sigurnima za Afroamerikance. Suočeni s rasizmom i opasnosti, kao i s neočekivanom humanošću i humorom, njih dvojica prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice kako bi preživjeli i doživjeli putovanje svojih života. Film „Zelena knjiga: Vodič za život“ jedan je od najhvaljenijih filmova godine, pobjednik filmskog festivala u Torontu i dobitnik mnogobrojnih priznanja uključujući i 3 nagrade Zlatni globus (najbolji film – komedija, sporedni glumac i scenarij).

DOGAĐANJA

  • 13.2.2019., SRIJEDA U 18,00 SATI, VALENTINOVO U PRELOGU

Književni krug Prelog, u suradnji sa Osnovnom školom Prelog, Osnovnom školom Draškovec te Srednjom školom Prelog, u srijedu 13. veljače, slavi Valentinovo. Uoči Valentinova, možete uživati u ugodnom društvu uz priče o velikim i malim ljubavima, uz poeziju i pjesmu. Valentinovo u Prelogu, održat će se na prvom katu Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, u srijedu, 13. veljače, s početkom u 18 sati. Nemojte zaboraviti na svoje ljubavi ovog Valentinova, uz Književni krug Prelog, jer „Nije dovoljno ljubav posaditi, treba je i zalijevati“.

  • 14.2.2019., ČETVRTAK U 18,00 SATI, DODJELA NAGRADA NAJBOLJIM SPORTAŠIMA GRADA PRELOGA

I ove godine Zajednica sportskih udruga Grada Preloga tradicionalno organizira proglašenje najboljih sportašica i sportaša na području Preloga. Prelog ove, 2019. godine, nosi naziv Europski Grad sporta. Zajednica sportskih udruga Grada Preloga, kao krovna organizacija priločkih sportaša, pomaže i prati rad brojnih udruga s područja Grada Preloga. Dodjela nagrada i priznanja najboljima za 2018. godinu, održat će se, u četvrtak, 14. veljače, s početkom u 18,00 sati, na prvom katu Muzeja Croata insulanus Grada Preloga. U glazbenom programu nastupit će mladi glazbenici Niko Božek i Greta Mikec.  

  • 15.2.2019., PETAK U 19,00 SATI, „SVE O ŽENAMA“ TEATRA GAVRAN

Gavranova komedija “Sve o ženama” njegov je najizvođeniji kazališni tekst, premijerno igran diljem svijeta, od Buenos Airesa, Rio de Janeira, Los Angelesa  i New Yorka, pa sve do Pariza, Praga, Bratislave, Moskve, Mumbaia, Varšave, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, Klaipede, Trnave, Prištine, Novosibirska, Bangalorea… Nakon pedeset premijera i  tri tisuće repriza , koje su imale  više od  sedamsto tisuća gledatelja, ova komedija   ponovno se  igra u Hrvatskoj. Režiju potpisuje Mladena Gavran koja je 2000. godine glumila u praizvedbi ovoga teksta u zagrebačkom Epilog Teatru. U glavnim su ulogama Lana Gojak, Kristina Krepela i Mirela Videk Hranjec (Katarina Arbanas). Provjerite što je to toliko neodoljivo u predstavi  o suvremenim ženama, u kojoj se humor i emocije na neobičan način isprepleću kroz pet različitih priča, uz pomoć atraktivnih glumačkih transformacija  vodeći vas  prema neodoljivoj kazališnoj čaroliji. Pred vama su sjajne glumice u dinamičnoj, zabavnoj i dirljivoj priči  koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Predstava je na rasporedu u petak, 15. veljače, s početkom u 19,00 sati.

Cijena ulaznice jest 40,00 kuna.

Pretprodaja ulaznica (od 4. veljače): Turistička zajednica Grada Preloga, Trattoria Rossa.

Sve dodatne informacije potražite na brojevima telefona: 099/3344-417 ili 040/638-694.

(žs)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*