medjimurjepress@gmail.com

Preloška događanja do 25. srpnja

FILMSKI PROGRAM

 • 21.i 22. 7.2018., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI

 • Jurski svijet: Pad kraljevstva (Jurassic World: Fallen Kingdom) +12

Akcija, avantura, SF; Uloge: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Ted Levine, Jeff Goldblum, Toby Jones

Uz sve čudo, avanturu i uzbuđenje koji su sinonim za jednu od najpopularnijih i najuspješnijih franšiza u povijesti kina, ovo jedinstveno filmsko ostvarenje, 7. lipnja 2018. u hrvatska kina vraća omiljene dinosaure i ostale stanovnike Jurskog svijeta. Novi nastavak fantastičnog serijala, Jurski svijet: Pad Kraljevstva, redatelja J.A. Bayona, donosi nam nove, zapanjujuće vrste, koje su sposobne utjerati strah u kosti kao ni jedne ikada prije. Zvijezde serijala Chris Pratt i Bryce Dallas Howard ostaju vjerni Jurskom svijetu i u ovom nastavku, a uz njih se vraćaju i glasoviti izvršni producenti Steven Spielberg i Colin Trevorrow. Glumačkom dvojcu Pratt i Howard, ovoga se puta pridružuju James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones, te Rafe Spall, dok BD Wong i Jeff Goldblum također nastavljaju svoje uloge. Fantastični svijet dinosaura u novom nastavku publici donosi više akcije, avanture i adrenalina no ikad. Ne propustite svjedočiti bitci za veličanstveno kraljevstvo od kojeg je sve počelo.

 • 21. i 22. 7.2018., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI

 • Sicario 2: Rat bez pravila (Sicario: Day of the Soldado) +15

Akcija, kriminalistički; Uloge: Josh Brolin, Benicio Del Toro, Catherine Keener

Nastavak akcijskog hita Sicario iz 2015. godine. Nominiran za nagradu Oscar, Josh Brolin i dobitnik nagrade Oscar, Benicio Del Toro ponovit će svoje uloge, a pridružit će im se Catherine Keener. Rat zbog droge na granici SAD-a i Meksika eskalira, jer su karteli počeli trgovati teroristima diljem američke granice. Kako bi pobijedio u ovome ratu, savezni agent Matt Burns (Josh Brolin) će se morati udružiti sa živahnim Alejandrom (Benicio Del Toro).

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOG

 • LJETNE RADIONICE U MUZEJU CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

Zanimljiv program priprema Muzej Croata insulanus Grada Preloga za ovo ljeto. Ljetne radionice u Muzeju će se održavati četvrtkom u 10 sati, prema sljedećem rasporedu:

19.7.2018.

Kad plastična boca postane umjetničko djelo

2.8.2018.

Maketa

9.8.2018.

(Živi) čovječe ne ljuti se

Prijave za radionice su obavezne, a prijaviti se možete pozivom na broj telefona 040/645-404, zatim prijavu možete poslati na mail adresu muzej@prelog.hr, a možete posjetiti i facebook stranicu Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, https://www.facebook.com/muzejgradapreloga/. Preporučena dob za sudjelovanje na radionicama jest od 6 do 15 godina. Svi materijali za radionice biti će pripremljeni u Muzeju Crata insulanus Grada Preloga.

DOGAĐANJA

 • 13.7.2018. – 22.7.2018., LJETNE NOĆI GRADA PRELOGA I 38. MEMORIJAL ing. VLADIMIRA SKOKA U MALOM NOGOMETU

Nogometni klub Mladost Komet, uz veliku pomoć Grada Preloga organizira Ljetne noći Grada Preloga. I ove godine priprema se bogat zabavni program. Uz domaće izvođače (Meta band, Oaza band, Tamburaški sastav Kumovi, Mario Mustač sa bandom), u suradnji sa Kulturnom udrugom Seljačka sloga Prelog čekaju nas Priločki folklorni susreti i Večer uz tamburicu, a glavni glazbeni gosti biti će Opća opasnost, Klapa Rišpet te Stjepan Jeršek Štef i Tamburaški sastav Džentlemeni. Svakoga dana posjetite Park Mladosti, od 13. srpnja do 22. srpnja te uživajte u dobroj zabavi, malom nogometu i odbojci na pijesku.

18.7.

MARIO MUSTAČ SA BANDOM

19.7.

KLAPA RIŠPET

20.7.

OAZA BAND

21.7.

OPĆA OPASNOST

22.7.

STJEPAN JERŠEK ŠTEF & TS DŽENTLEMENI

 • 22.7.2018., NEDJELJAU 10,00 SATI, DIVLJI TRIATLON

Osmi po redu Divlji triatlon održava se u blizini Preloga (na šoderici pokraj Cirkovljana) u supersprint distanci (375 m plivanja, 10 km vožnje biciklom, 2,5 km trčanja) i to u nedjelju, 22. srpnja 2018. s početkom u 10:00 sati. Osim puno dobre volje, za sudjelovanje je potrebno imati više od 16 godina, bicikl i  biciklističku kacigu. Nakon utrke druženje se nastavlja na Marini Prelog uz proglašenje najboljih, dodjelom nagrada i ručkom za sve sudionike. Divlji se triatlon održava u organizaciji Društva sportske rekreacije Sportikus iz Preloga.

 • 22.7.2018., NEDJELJA OD 9,00 SATI KONJIČKI TURNIR, KUP GRADA PRELOGA U PREPONSKOM JAHANJU

Sportsko rekreacijska zona Marina Prelog ugostit će konjički turnir u preponskom jahanju. Turistička zajednica Grada Preloga, u suradnji sa Hrvatskim konjičkim savezom organizira Kup Grada Preloga u preponskom jahanju. Glavni organizator je Konjički klub Nikola Zrinski. Ovo je prvi takav turnir na području Grada Preloga, a cilj je promovirati konjički sport na području Preloga te ovog dijela Međimurske županije. Turnir u preponskom jahanju održat će se na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina u Prelogu. U sklopu turnira održat će se utakmice s preponama različitih visina do 1,20 metara. Na samom natjecanju očekuju se natjecatelji iz cijele Hrvatske te susjednih zemalja Hrvatske i Mađarske. Turnir, prvi ovakve vrste na području Grada Preloga održat će se u nedjelju 22. srpnja 2018. godine.

 • 23.7.2018., PONEDJELJAK U 19 SATI, PROMOCIJA „RJEČNIKA PRELOŠKE SKUPINE GOVORA MEĐIMURSKOG DIJALEKTA, AUTORA ĐURE BLAŽEKE

U dvorani Pastoralnog centra Blaženog Alojzija Stepinca održat će se, u ponedjeljak 23. Srpnja, s početkom u 19 sati, promocija „Rječnika preloške skupine govora međimurskog dijalekta“, autora prof. dr. sc. Đure Blažeka. U jednoj od recenzija zapisano je: „Zahvaljujući tome što je govor Čehovca (jedan od govora preloške skupine) autorov materinski govor, kao i dugotrajnosti skupljanja i zapisivanja leksika, taj rječnik ne samo da je jedan od najopsežnijih rječnika jednoga hrvatskoga kajkavskoga govora po broju natuknica (30000), već i po broju rečeničnih potvrda pomoću kojih se mogu detaljno proučavati i njegove stilističke posebnosti“. Uz autora će o ovome djelu govoriti dr.sc. Darinka Kiš Novak te dr.sc. Ines Virč, dok će u glazbenom programu sudjelovati Mirko Švenda Žiga.

 • 24.7.2018., UTORAK U 20,30, KONCERT OBITELJI RUCNER

Obitelj Rucner obitelj je uglednih klasičnih glazbenika, iz koje je izrasla i današnja svjetska zvijezda Ana Rucner. Majka Snježana solo je violončelistica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a otac Dragan je solo violist u Zagrebačkoj filharmoniji. Brat Mario također je violist. Godine 1998., Snježana i Dragan zajedno osnivaju sada već svjetski poznat i renomiran gudački Kvartet Rucner. Koncert će se u Prelogu održati u utorak, 24. srpnja 2018. godine, uoči blagdana sv. Jakoba, popularnog Jakoplja, na Trgu Slobode, ispred Doma kulture u Prelogu. Početak je u 20,30 sati.

VJERSKA DOGAĐANJA

 • 22.7.2018. – 25.7.2018. JAKOPLJE 2018.

Prelog obilježava dan zaštitnika Župe sv. Jakoba Prelog, u srijedu 25. srpnja 2018. godine. Duhovna priprema za proslavu blagdana „zaštitnika župe priločke“ trajat će od nedjelje, 22. srpnja do utorka 24. srpnja, a u svakodnevim misnim slavljima sudjelovat će Pjevački zbor Grada Preloga, Vokalno instrumentalni sastav Agnus te Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog. Sam blagdan sv. Jakoba posebno će se slaviti centralnim misnim slavljem u 10,30, a misu će povodom 35 godina svećeništva predvoditi „priločki sin“ Josip Ružman.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*