Međimurje Press
Grad Prelog

Preloška događanja do 28. listopada

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 24. I 25.10.2020., SUBOTA I NEDJELJA U 17 SATI

  • Trolovi – Svjetska turneja (Trolls World Tour)

Animirani, obiteljski; Uloge/Glasovi: Renata Sabljak, Pavao Fabijan Medvešek, Mladen Vasari, Dušan Bućan

Popularni Trolovi se vraćaju! Veliki hit iz 2016. godine dobiva nastavak jer se mala stvorenja koja vole pjevati i plesati vraćaju na velike ekrane 2020. godine. Trolovi će u svojim pustolovinama otkriti da nisu sami i da uz njih postoji još pet različitih Trolovskih plemena, svatko sa svojim glazbenim žanrom: Funkom, Countryiem Technom, Klasikom, Popom i Rockom. Tvorci Shreka i Malog šefa kreću u novu glazbenu avanturu u kojoj će se naći i originalna muzika Justina Timberlakea koji je zaradio nominaciju za Oscara za pjesmu „Can’t Stop the Feeling!”. Trolovi Svjetska turneja režira Walt Dohrn, koji je radio i na prvom nastavku Trolova, dok je producent Gina Shay. Članica hard-rock plemena Kraljica Barb uz pomoć svog oca Kralja Thrasha želi uništiti sve ostale glazbene žanrove kako bi mogao rock zavladati. Kako bi se spriječio taj crni scenarij sva ostala plemena se moraju ujediniti u obrani svijeta i glazbe.

  • 24. I 25.10.2020., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI

  • Mare (Mare)

Drama; Uloge: Marija Škaričić, Goran Navojec, Mateusz Kosciukiewicz, Mirjana Karanović, Ivana Roščić, Zdenko Jelčić, Nikša Butijer

Mare nikada nije letjela avionom. Živi pored aerodroma s mužem i troje tinejdžera i voli svoju obitelj, no ponekad se osjeća gotovo kao strankinja u vlastitom domu. Žudeći za promjenom i nepoznatim, ona promatra avione kako lete iznad nje. Kada se u susjednu kuću useli stranac, Mare će staviti svoj život na kušnju.

KNJIŽNICA I ČITAONICA GRADA PRELOGA

  • 15.10. DO 15.11.2020., OBILJEŽAVANJE MJESECA HRVATSKE KNJIGE

Programski i organizacijski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2020. na 1. sjednici, održanoj 10. lipnja 2020. godine, usvojio je prijedlog da ovogodišnja manifestacija bude posvećena planetu Zemlji, u povodu 50. godišnjice obilježavanja Dana planeta Zemlje. Ova nacionalna manifestacija, posvećena prije svega knjizi, ali i knjižnicama, već 25 godina održava se od 15. listopada do 15. studenog. Usprkos epidemiji gotovo 1700 programa održat će se tijekom Mjeseca hrvatske knjige koji se ove godine odvija pod motom Razlistaj se! Pokrovitelj manifestacije već tradicionalno je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizator Knjižnice grada Zagreba. Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i ove je godine pripremila niz sadržaja za sve zainteresirane građane. Svi programi su besplatni, broj posjetitelja je zbog epidemioloških mjera ograničen, a nošenje maski u zatvorenom prostoru je obavezno.

Ove godine većina programa ostvaruje se u suradnji s partnerima od kojih se posebno izdvajaju Muzej Croata insulanus Grada Preloga te Galerija Josip Generalić iz Hlebina. Za dodatne informacije, upite i najave grupnih posjeta izložbi i edukacijskim programima obratite se na mail adresu knjiznica.prelog@gmail.com ili na broj telefona 040/646-753. U osmišljavanju, organizaciji i provedbi manifestacije poštivale su se sve epidemiološke smjernice i upute.

Pisac zapisuje, da ne zaboravi ono što ga je ispunjavalo i uzdizalo u stanovitom životnom trenutku ili periodu. Sjećanja, maštanja, osjećaji, zabrinutosti, slutnje – sve to čini umjetničko djelo, a ono pak, stvara osjećaj paralelne realnosti, u koju se možemo skloniti, gdje prepoznajemo svoja osobna nagnuća i gdje je moguće pročišćenje za nagomilane tuge, dvojbe i upitnike pred smrknutim licem stvarnosti. Čitamo da bismo se širili, listali i granali, da bismo naprosto posvojili iskustva i ugradili u svoj život nove, jedinstvene doživljaje. S nekim ćemo rečenicama, naslovima, stihovima, putovati cijeloga života, iskreći od radosti u njihovu prepoznavanju, kad ih netko drugi pred nama izgovori. Načitan je čovjek dvostruko osiguran od učmalosti i dosade i spašen od praznine: on ima dva svijeta, veličanstvenu prirodu i hram od knjiga, gdje može razviti najtananije misli i najuzvišenije osjećaje.“

Božica Jelušić

  • Virtualna izložba HP

WizardsUnitetheLibraries

  • BESPLATNA ČLANARINA

  • Grupni razgled izložbe Tragom Bijelog jelena od 16.10. – 15.11.2020. moguć od 8:00 -16:00 sati uz prethodnu najavu Muzeju

25.10.2020.

117. rođendan knjižnice Prelog (virtualna izložba)

https://artspaces.kunstmatrix.com/en/node/2693317

04.11.2020.

18:00 NiveaBajkaonica s DND Prelog (multimedijalna dvorana)

10.11.2020.

15:00 – 18:00 Zeleni filmski utorak (projekcija dječjih edukativni animiranih filmova ekološke tematike) – studijska čitaonica

15.10.2020. – 15.11.2020.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja – online https://www.mhk.hr/kviz

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

  • 28.10.2020., SRIJEDA U 18 SATI, OTVORENJE IZLOŽBE MARIJE VUGRINEC BOBEK

Marija Vugrinec Bobek po struci je dizajnerica unutarnje arhitekture koja umijeće izrade predmeta od žice i konca usavršava već desetak godina. Prvi susret s tom tehnikom bila je scenografija za predstavu „Kriva koza“ Dramskog studija Dada KD Pinklec, tada je izradila lutku od žice i konca i krenula u aktivnu primjenu te rijetke tehnike. Pod pseudonimom „Vu grinka“ dizajnira i stvara slike, skulpture, modne dodatke, sjenila/lampe i ostale inovativne dodatke interijeru. Dosad je izlagala na nekoliko skupnih i samostalnih izložbi, a članica je Likovnog udruženja Čakovec. „Vu grinkin“ šareni svijet nikoga ne ostavlja ravnodušnim i zasigurno će izmamiti osmijeh na svakom licu! Otvorenje izložbe Marije Vugrinec Bobek, održat će se u srijedu 28. listopada, s početkom u 18 sati, u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga. Izložba ostaje otvorena do 20. studenog 2020. godine.

DOGAĐANJA

  • 25.10.2020., NEDJELJA U 13 SATI, OTVORENJE SPORTSKOG PARKA ČEHOVEC

Kratkom svečanošću, u nedjelju 25. listopada, obilježit će se završetak radova na novoizgrađenom sportskom objektu, svlačionicama Nogometnog kluba ČSK – a iz Čehovca. Još je jedan ovo, u nizu sportskih parkova, koji je uređen na području Grada Preloga. Radi se o kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji Sportskog parka Čehovec, kako bi se obnovile svlačionice i prostorije Nogometnog kluba ČSK – a te kako bi se zadovoljili osnovni uvjeti za igranje nogometa u tom rasadniku kvalitetnih nogometaša. Provedenom javnom nabavom, za izvođača radova, vrijednih 1.670.693,50 kuna (bez PDV – a), odabrana je tvrtka Međimurje PMP d.o.o. Nogometni klub ČSK – a iz Čehovca natječe se u 2. Međimurskoj ligi Skupini A te se nalazi u gornjem dijelu tablice. Svečanost otvorenja završit će upravo i nogometnom utakmicom, u kojoj će ČSK – a iz Čehovca, u sklopu 12. kola 2. Međimurske lige Skupine A ugostiti ekipu Borca PMP iz Turčišća.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja