Preloška događanja narednih dana

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 2. I 3.2.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 17 SATI
  • Mia i bijeli lav (Mia and White Lion)

Avntura, obiteljski; Uloge: Daniah De Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood

Mia, 11-godišnja djevojčica, s roditeljima seli iz Londona u Afriku gdje upoznaje nevjerojatnog novog prijatelja – bijelog lava Charlieja. Tijekom odrastanja, Mia i lav Charlie postaju nerazdvojni prijatelji ali ga njezin otac odluči prodati lovcima kao trofej. Kako bi spasila Charlieja, Mia odluči s njim pobjeći.

  • 2. I 3.2.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI
  • Koja je ovo država

Komedija; Uloge: Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Lazar Ristovski, Daniel Olbrychski, Iva Mihalić, Dražen Kühn

Film koji najbolje opisuje stanje u državi može biti samo jednog žanra – uz novu komediju apsurda Vinka Brešana zaboravit ćete sve što znate o Hrvatskoj jer stvarnost je puno gora i smješnija. Nemojte ni sanjati što će se dogoditi kad se u filmu pojave ministar, predsjednik, upravitelj zatvora, general koji halucinira, hrpa vojnika u vodi i umirovljenika na zemlji. Zašto se ministar dobrovoljno zatvorio u ćeliju i sve što ste se bojali saznati o Hrvatskoj otkrit ćete u ovom filmu na najsmješniji način u kinima od 3. siječnja.

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

  • 1.2.2019., PETAK OD 18 SATI, NOĆ MUZEJA 2019.

U skladu s ovogodišnjom temom Noći muzeja “Muzeji- inovacije i digitalna budućnost”, Muzej Croata insulanus Grada Preloga kreće u korak s novim medijima i digitalnom stvarnošću, prenoseći kroz njih tradicionalne oblike likovnog izražavanja. Izabrana djela iz stalnog postava Muzeja biti će prezentirana kroz kompjuterske animacije. Posjetitelji će stoga moći razotkrivati stvaranje djela kroz suvremenu tehnologiju. Izložba “Eteralni kod” Hrvatskog društva likovnih umjetnika Međimurja nudi čitanje djela putem QR kodova. Na izložbi svoja djela predstavljaju: Aleksandar Tomulić, Andrej Zbašnik, Bojan Miljančić, Bojana Vojvodić, Dario Štokić, Dijana Iva Sesartić, Ivana Mrčela, Ivan Mesek, Kristina Pongrac, Petra Krpan i Jadranka Hlupić Dujmušić, Manuela Drk, Maura Batarilović,Marijan Crtalić, Smiljana Šafarić, Stjepan Jerković, Vedran Ivanković, Veljko Popović, Roko Štokić, Stela Horvat i Roberta Weissman Nagy. Prostorne instalacije prezentirati će varaždinska umjetnica Lila Herceg kroz samostalnu izložbu na 2. katu Muzeja. Uz izložbene programe, organiziran je glazbeni program u kojem sudjeluju Tamara Korunek i Hrvoje Šenjug, te Lea Šprajc. Gastro kutak Srednje škole Prelog i prezentaciju međimurskih vina posjetitelji će moći pronaći u prizemlju Muzeja. Posjetitelji će moći posjetiti Knjižnicu i čitaonicu Grada Preloga koja također nudi raznovrsni program. Tako će se u Knjižnici moći pogledati multimedijalna animacija „Povijest knjige – arheologija čitanja“, zatim interaktivne digitalne slikovnice, održat će se digitalni Trivija – kviz te će se moći pogledati izložba fotografija Silvia Benča „Mistična rijeka“ i umjetnička instalacija Maje Lesinger „Knjižnica bez knjiga“. Program u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga započinje od 18 sati.

DOGAĐANJA

  • 2. I 3.2.2019., SUBOTA I NEDJELJA, 15. KUP GRADA PRELOGA

I ove godine Zajednica sportskih udruga Grada Preloga organizira Kup Grada Preloga u malom nogometu. Nastupaju klubovi s područja Grada Preloga sa svojim seniorskim ekipama. Tako će se ove godine natjecati: Mladost Komet iz Preloga, Naprijed iz Cirkovljana, Galeb iz Oporovca, Draškovec, Otok i ČSK – a iz Čehovca. Kao i prošle godine i ove će se godine igrati liga sustavom te ćemo na kraju nakon pet kola dobiti pobjednika ovog petnaestog po redu Kupa Grada Preloga u malom nogometu. Posljednji dan turnira imat će i humanitarni karakter. Svi posjetitelji, igrači i organizatori plaćanjem simbolične ulaznice od 10 kuna uključit će se, kao i svake godine, u humanitarnu akciju Zajednice sportskih udruga Grada Preloga. Sav skupljeni novac uplatit će se u humanitarne svrhe, najpotrebnijim pojedincima ili udrugama s područja Grada Preloga. Naslov pobjednika brani ekipa Galeba iz Oporovca.

SUBOTA, 02.02.2019. godine

1. kolo

17.00 NK DRAŠKOVEC – NK ČSK
17.35 NK OTOK – NK GALEB
18.10 NK MLADOST KOMET– NK NAPRIJED

2. kolo

18.45 NK ČSK – NK GALEB
19.20 NK DRAŠKOVEC – NK MLADOST KOMET
19.55 NK NAPRIJED – NK OTOK

3. kolo

20.30 NK MLADOST KOMET – NK ČSK
21.05 NK GALEB – NK NAPRIJED
21.40 NK OTOK – NK DRAŠKOVEC

NEDJELJA, 03.02.2019. godine

4. kolo

16.00 NK ČSK– NK NAPRIJED
16.35 NK MLADOST KOMET – NK OTOK
17.10 NK DRAŠKOVEC – NK GALEB

5. kolo

17.45 NK OTOK – NK ČSK
18.20 NK GALEB – NK MLADOST KOMET
18.55 NK NAPRIJED– NK DRAŠKOVEC

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*