medjimurjepress@gmail.com

Preloške maškare

Prelog je u nedjelju poslijepodne, zaplesao u ritmu maškara. Već tradicionalno fašničku povorku u Prelogu organizirala je Turistička zajednica Grada Preloga, a glazbeni ritam povorci koja se prošetala Prelogom dao je Puhački orkestar Grada Preloga.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek dao je ključeve u ruke malom Toniju, najmlađoj maski iz Dječjeg vrtića Fijolica, a maškare su obećali vratiti ključeve do srijede ujutro. U povorci su najbrojniji bili mališani iz Dječjeg vrtića Fijolica iz Preloga, a sudjelovale su i brojne udruge poput Nautičkog kluba Labud, Tratinčica iz Hemuševca, Udruge umirovljenika iz Preloga i veselog društva iz Otoka. Svi su se predstavili na pozornici ispred Doma kulture.

Najmlađi sudionici povorke bili su nagrađeni krafnama i čajem, a sve su maske nagrađene poklon bonovima u nekom od ugostiteljskih objekata na području Preloga.

Nije izostalo ni suđenje Fašniku. U ulozi suca bio je Damir Mužanić, Željko Sokač je pročitao optužbu, a Dejan Novak je barem malo pokušao ublažiti kaznu. No Fašnik je ipak morao platiti cijenu svojih grijeha te su ga okrivili i kaznili za sve strahote koje su pogodile Prelog u prošloj godini.

(i.j.)

(Foto: Studio VIPRO)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*