Prijem za Luku, Dorijana i Helenu, prvake Sportskih igara mladih

Grad Prelog već je nekoliko godina dio turneje Sportskih igara mladih. Najbolji iz Preloga u brojnim disciplinama stječu pravo nastupa na Državnoj završnici, a najbolji s te Državne završnice dio su Međunarodne završnice Sportskih igara mladih. Na ovogodišnjoj završnici u Splitu nastupilo je i troje natjecatelja, koji su predstavljali Prelog. Postigli su sjajne rezultate.

Tako su Luka Čonkaš i Dorijan Čavlek, osvojili zlatne medalje, dok je Helena Novak  u finalnoj utrci osvojila četvrto mjesto. Sve to u atletskim utrkama na 60 metara. Na njihovim im je rezultatima čestitao gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

eliko međunarodno finale Plazma Sportskih igara mladih u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) održalo se od 16.8. do 22.8. na sportskim terenima diljem Splita. Više od tisuću natjecatelja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske pretvorilo je Split u središte sporta cijele regije, dok je više od tisuću sudionika međunarodne završnice Igara iz BiH, Hrvatske i Srbije, zajedno s mnogobrojnim sportašima, partnerima Igara i građanima Splita uživalo u svečanoj ceremoniji zatvaranja na splitskoj Rivi. Grad Prelog će sigurno, istakao je gradonačelnik, i sljedeće godine biti dio turneje Sportskih igara mladih, a brojni mali sportaši sigurno jedva čekaju ovu priliku za natjecanje i druženje.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*